Vesti

Partizan ili Metaloplastika: Ko će u finale na megdan Vojvodini?

Rukometaši Metaloplastike Elixir i Partizana u sredu od 19:30 igraju drugi meč polufinala plej-ofa. Crno-beli su slavili na Banjici rezultatom 29:24 i u šabačkoj hali ,,Zorka“, u kojoj su ove sezone dva puta nadigrali domaćina, imaju priliku da obezbede plasman u finale.

Ivan Mićić, pivot Partizana, smatra da je u prvom susretu presudila čvrsta odbrana crno-belih.

,,Odlična utakmica je iza nas. U drugom poluvremenu smo napravili osetnu razliku u nekih pet minuta igre i praktično rešili meč. Mislim da je presudna bila odbrana i nekoliko važnih intervencija golmana Mihajlova u tim ključnim trenucima. Naravno da očekujemo da će Metaloplastika biti neuporedivo teži protivnik na svom terenu i da će želeti da izjednači u polufinalnoj seriji. Verujem da će to biti tvrda utakmica, u kojoj će odlučivati nijanse. Za nas pobeda iz prvog duela više ne postoji. Borićemo se kao da je 0:1 za njih i siguran sam da će nam takav pristup doneti pozitivan rezultat.”

Iz Metaloplastike Elixir poručuju da se neće predati i da su svesni grešaka koje su ih skupo koštale. Svoja očekivanja pred novi susret sa Partizanom izneo je srednji bek Milan Dakić.

,,U prvoj utakmici nam je početkom drugog poluvremena nedostajalo koncentracije. U periodu od 30. do 40. minuta imali smo mnogo propusta u napadu i odbrani, a protivnik je umeo to da iskoristi. Nije bilo vremena da se menja mnogo taktičkih stvari, tako da verujem da će publika uživati u jednom izuzetno čvrstom meču, punom sportskog naboja. Potrudićemo se maksimalno da produžimo ovu seriju, jer smatram da imamo kvalitet za prolaz u finale. Siguran sam da će nas publika u hali ,,Zorka” i ovoga puta podržati u velikom broju i dati nam dodatni vetar u leđa.”