Vesti

Vojvodina iz Zorke nosi +1

Prvi put su u ovoj sezoni učesnici SEHA Gazprom lige, Metaloplastika i Vojvodina, sastali su se u prvom meču osmine finala plej-ofa u Šapcu. Vojvodina je uspela da savlada Metaloplastiku rezultatom 25:24 i tako obezbedi prednost od jednog gola pre drugog meča u sportskoj hali Slana bara.

Domaćini su bolje otvorili, pre svega dobrom odbranom koja je dala samopouzdanje svojim bekovima, a Milan Milić je postigao četri gola zaredom, a na semaforu u 23. minutu bilo je 14:8 za plavo bele. Trener Boris Rojević uspeo je da trgne svoje igrače, pa se na poluvreme otišlo sa dva gola zaostatka u odnosu na domaćina (14:12).

Vojvodina je drugo poluvreme otvorila boljom igrom u odnosu na početak utakmice, gde im je trebalo desetak minuta da preko Medurića dođu do izjednačenja 17:17. Utakmica je bila neizvesna do samog kraja kada je Vuković zatražio tajm-aut malo više od jednog minuta pre kraja. Međutim, Svetislav Verkić je spasio šut pružajući svojoj ekipi šansu da pobedi u igri. U poslednjem napadu Jovica Nikolić je iskoristio priliku i tako postigao svoj sedmi gol na utakmici i Vojvodini doneo pobedu.

Najbolji strelci u oba tima bili su desni bekovi - Milan Milić i Jovica Nikolić sa po sedam golova.

Revanš utakmica zakazana je za 11. februar u Novom Sadu od 17:15 časova.

FOTO: SEHA Gazprom league