Vesti

Vojvodina za desetu titulu u nizu, Partizan za produžetak finalne serije

Dobili smo novog prvaka države u ženskom rukometu i sada sa nestrpljenjem čekamo da saznamo koji muški klub će se pridružiti Jagodini u šampionskom slavlju.

Rukometaši Vojvodine vode sa 1:0 u finalnoj seriji plej-ofa ARKUS lige protiv Partizana i u sredu (18:00) će imati priliku da osvoje desetu uzastopnu titulu.

Sa druge strane, crno-beli veruju da će, posle poraza na ,,Slanoj bari“ (32:28), skupiti snagu da pred svojim navijačima na Banjici izbore majstoricu.  

Uroš Kojadinović, desni bek Partizana, ističe da su u prvom duelu presudili iskustvo i svežina domaćina.

,,U prvoj utakmici pokazali smo dva lica. Tokom prvog poluvremena kao da smo bili u grču, nismo dobro otvorili meč. Nemili događaj, koji se nažalost desio, odveo je utakmicu u nekom drugom pravcu. Na poluvremenu smo se dogovorili da se borimo do kraja, baš zbog igrača koji su bili isključeni, ali i zbog nas samih. Bili smo odlučni da stignemo razliku, borili smo se lavovski i neverovatno je kakav smo karakter pokazali. U produžecima odlučuju svežina i koncentracija, a mi smo u tom nastavku stvarno bili umorni. Nije alibi da telo nije moglo da isprati ono što smo zamislili u napadu. Nismo igrali pametno, srljali smo u nekim situacijama i platili danak neiskustvu. Želje sa naše strane stvarno nije falilo, ali Puhovski je pokazao da je jedan od najboljih igrača u Ligi. Rešio je utakmicu u drugom produžetku sa dva gola i doneo Vojvodini zasluženu pobedu. Voleo bih da utakmica u sredu pokaže pravu sliku našeg rukometa i nadam se da ćemo imati sjajan ambijent na Banjici. Verujem da će svi igrači na terenu biti silno motivisani da pokažu najbolje što mogu, a ako dođe do majstorice detalji će odlučiti o šampionu.''

Branko Tomić, srednji bek Vojvodine, smatra da je prednost njegove ekipe u tome što  godinama unazad osvaja trofeje i zna kako se igraju ovako bitni dueli.

,,Veoma uzbudljiva i izuzetno napeta utakmica je iza nas. Presudilo je naše iskustvo igranja važnih mečeva. Nije lako svaki put dobiti neku ekipu sa po 10 golova razlike, zato su nam ovakve utakmice pokazatelj da ne može da se pobedi u 30. minutu. Iako smo u drugom poluvremenu pali sa igrom, rekao bih da smo u produžecima smogli snage i pokazali kakva smo zapravo ekipa – ona prava, šampionska. Motiva da pobedimo u sredu na Banjici ima i previše. Cele sezone smo naporno trenirali, mučili se, ostavljali srce na terenu, tako da sam siguran da će svaki igrač u potpunosti dati sebe u ovom duelu. Biće teško, ali ako mi budemo igrali u svom prepoznatljivom stilu, sa čvrstom odbranom, mislim da nijedna ekipa u Srbiji ne može da nam parira. Ponavljam, presudno će biti naše iskustvo igranja ovako značajnih utakmica.''

Drugi meč finala plej-ofa između Partizana i Vojvodine možete pratiti u direktnom prenosu na drugom programu Radio-televizije Srbije, kao i na Areni Sport 3.