Vesti

Jubilarna 10. sezona SEHA - Gazprom liga može da počne

Rukometaši Vojvodine započeli su takmičenje u SEHA ligi porazom. Novosađani su u prvom kolu regionalnog šampionata umalo napravili senzaciju i izborili remi, ali je iskusna ekipa Neksea u Našicama ipak došla do dva boda - 24:23 (15:10).

Da je šut Vukovljaka neposredno pre poslednjeg zvuka sirene završio u mreži domaćina, tim Borisa Rojevića došao bi do boda, ali golman Car nije dozvolio da srpski klub napravi iznenađenje.

Svoj put na međunarodnoj sceni uskoro započinju i rukometaši Metaloplastike, koji će u ponedeljak od 17.45 gostovati Eurofarm Pelisteru.

Ove sezone SEHA liga se, zbog pandemije korona virusa, igra u znatno izmenjenom formatu. 10 timova boriće se za titulu regionalnog šampiona. Klubovi su podeljeni u dve grupe, Grupa A i Grupa B, koje se sastoje od po pet klubova. Sistem takmičenja sastoji se od sledećih faza: Plej ofa, četvrtfinala i Final 4. Izvršni odbor SEHA lige odlučio je da dva kluba , Telekom Veszprem (pobednik 2019/20) i Meshkov Brest budu direktno uključeni u četvrtfinale i neće igrati u grupnoj fazi.

Šapčani se nalaze u A grupi, u kojoj su još Pelister, Zagreb, Prešov i Veszprem , dok se Vojvodina takmiči u Grupi B, sa Nekseom, Vardarom, Motorom i Brestom.

 

FOTO: SEHA - Gazprom League