Vesti

Vojvodina i Metaloplastika jesenji prvaci ARKUS lige

Rukometni klubovi Vojvodina i Metaloplastika jesenji su prvaci ARKUS lige. Kako su timovi tokom regularnog dela ove sezone podeljeni u dve grupe, Novosađani trenutno zauzimaju lidersku poziciju u Grupi A, dok su Šapčani na vrhu tabele u Grupi B.

Vojvodina je 2020. godinu završila bez ijednog poraza u domaćim takmičenjima i posle odigranih 11 kola ima skor od deset pobeda i jednog remija. Aktuelni šampion Srbije nedavno je predstavio novo pojačanje u vidu Mladena Šotića, trenutno najboljeg strelca lige (90 golova), koji se u Novi Sad preselio iz pančevačkog Dinama. Voša je na taj način najavila juriš na osmu uzastopnu titulu, a s obzirom na celokupni dosadašnji učinak (uz gol razliku +122), Novosađani su favoriti za podizanje pehara. Iza sebe su ostavili Partizan (18 bodova), Dubočicu (14) i Dinamo (13).

Sa druge strane, Metaloplastika se na čelu B grupe nalazi sa 15 bodova, koliko ima i Železničar. Šapčani su iskoristili dva vezana poraza Nišlija i domogli se vrha tabele, uz bolju gol razliku (+37). Prate ih Rudar sa 14 bodova i Novi Pazar sa 12. Za razliku od A grupe, u kojoj je pitanje odlaska u plej-of već rešeno, u B grupi predstoji nam uzbudljiva završnica regularnog dela. Crvena zvezda (11 bodova) i Radnički (10) pokušaće da pomrse konce vodećoj četvorci.