Vesti

Slaviša Stojinović: U borbi za titulu vidim Vojvodinu, Partizan i Metaloplastiku

Nikad običan klub. Uz ovaj slogan rukometni klub Metaloplastika ušao je u tekuću sezonu, prepunu neizvesnosti i turbulencija za sve timove. Samo oni koji su nekada gostovali ,,plavima“ u hali ,,Zorka“ znaju koliko su Šapčani ponosni na svog osvajača Kupa evropskih šampiona iz 1985. i 1986. godine i kakvu atmosferu priređuju protivničkim ekipama.

Usled pandemije korona virusa, tribine svih sportskih hala su od samog početka sezone prazne. Stoga ne čudi što je novogodišnja želja Slaviše Stojinovića vezana upravo za poboljšanje zdravstvene situacije i povratak publike na tribine.

Sa direktorom Metaloplastike razgovarali smo o tekućoj sezoni, podmlađenom timu, borbi za titulu nacionalnog šampiona, ali i o SEHA ligi. Klub iz Šapca je jesenji šampion B grupe ARKUS lige, uz skor od sedam pobeda, jednog remija i tri poraza. Identičan učinak ima i niški Železničar, ali su ,,plavi“ zahvaljujući boljoj gol-razlici lider na tabeli.

,,Sam početak ove sezone je jako specifičan zbog okolnosti u kojima se svi nalazimo, kako sport tako i celo društvo. Mi smo na startu sezone dosta promenili ekipu, podmladili je i malo lošiji start je bio za očekivati. Međutim, kako je vreme odmicalo, bili smo sve bolji i bolji i na kraju smo dostigli neki nivo koji zadovoljava sve nas u klubu. Ne opterećujemo se time da budemo prvi na tabeli u ovom regularnom delu, već da dostignemo formu kada nam bude najpotrebnija, a to je u plej-ofu“, istakao je Stojinović na početku razgovora.

Pandemija korona virusa nije ,,zaobišla“ ni redove Šapčana, ali su oni iz celokupne situacije ipak izvukli najbolje.

,,Nijednu utakmicu od početka prvenstva nismo odigrali kompletni, imali smo problem sa koronom, ali to nije bio razlog da kukamo i tražimo odlaganje utakmica. Igrali smo sa igračima koji su bili zdravi, a uz to smo dali šansu i mladim igračima iz naše škole. Nekima planirano, nekima neplanirano, ali u svakom slučaju oni su to iskoristili na  najbolji mogući način“, tvrdi direktor Metaloplastike.

Na pitanje koga vidi kao najvećeg favorita za osvajanje ARKUS lige, odgovor je konkretan i jasan: ,,Vojvodinu Partizan i Metaloplastiku“!

,,Plavi“ će, pored domaćeg šampionata, paralelno nastupati i u SEHA ligi. U meču prvog kola, odigranom 21. decembra, poraženi su na gostovanju Eurofarm Pelisteru (30:26), iako su na poluvremenu imali plus dva (12:14). Stojinović veruje da je učešće u regionalnoj ligi veliki benefit za klub i mlade igrače, koji stasavaju upravo u utakmicama protiv mnogo jačih protivnika.

„Pružili smo otpor i dobro igrali protiv Eurofarma, kao i Vojvodina protiv Neksea. To pokazuje da nije sve baš tako crno u našem rukometu i da svaki ozbiljan rad i ozbiljna strategija daju neke rezultate. Mislimo da smo na pravom putu i da se nećemo osramotiti protiv tih jačih ekipa u SEHA ligi. U februaru i martu slede slatke muke – takmičenje na dva fronta, kada ćemo igrati dve ili tri utakmice u sedam dana. Ja se uzdam u našu mladost i fizičku spremu i nadam se da će momci, na čelu sa trenerom, izneti to kako treba i da ćemo biti umešani u borbu za trofeje do samog kraja“.

Kako je 2020. godinu obeležila pandemija korona virusa, ne čudi što i direktor šabačke Metaloplastike priželjkuje da 2021. protekne u zdravlju i uspehu.

,,Poželeo bih srećnu Novu godinu svim ljudima iz sporta koji rade u klubovima, igračima i trenerima, svima želim sve najbolje, a pre svega puno zdravlja i uspeha. Nadam se da ćemo prvenstvo završiti na pravi način i da ćemo dočekati da se publika vrati na tribine. Na kraju krajeva, rukomet se, kao i svaki sport, igra zbog publike“, poručuje Stojinović.