Vesti

DERBI GODINE U ARKUS LIGI: Metaloplastika dočekuje Vojvodinu

Rojević: Razmišljamo samo o pobedi; Vuković: Očekujem utakmicu na nivou evropskih

SEDMO kolo plej-ofa donosi nam dugo čekani rukometni derbi – susret Metaloplastike i Vojvodine u Šapcu. Biće to prvi meč dva tima u tekućoj sezoni ARKUS lige, a domaćin ulogu blagog favorita prepušta Novosađanima.

,,Očekujem dobru utakmicu, na nivou evropskih. I jedni i drugi smo u SEHA ligi pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo, pa čak i pobedimo zvučna imena na međunarodnoj rukometnoj sceni. Poklekli smo u Nišu u prethodnom kolu plej-ofa, stigli su nas umor i pretrpan raspored, ali i Vojvodina je na istim mukama. Od svojih igrača sam tražio da što pre zaborave taj meč, a svakako ulogu blagog favorita prepuštam aktuelnom šampionu“, istakao je trener ,,plastičara“ Veselin Vuković.

Vojvodina je trenutno na čelu tabele plej-ofa sa maksimalnim učinkom i 12 osvojenih bodova, a prati je Metaloplastika, koja ima dva boda manje. Poslednji međusobni susret veliki rivali odigrali su u septembru prošle godine, kada su Novosađani slavili u polufinalu Kupa „Prof. dr Branislav Pokrajac“ 27:21.

,,Sutrašnji meč je, bez sumnje, derbi godine u ARKUS ligi i voleo bih da to opravdamo na terenu. Poraz nije opcija, razmišljamo samo o pobedi. Metaloplastika je fenomenalna u SEHA ligi i smatram da je njihov poraz od Železničara došao u najgorem mogućem trenutku po nas. Izaći će još jači iz te izgubljene utakmice, željni da dokažu da su u Nišu imali loš dan. Verujem da će to i pokazati“, naglasio je Boris Rojević, strateg Vojvodine.

Utakmica Metaloplastika – Vojvodina na programu je u sredu od 19:30, a prenos možete pratiti na zvaničnom YouTube kanalu ARKUS lige.

TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 12, Metaloplastika 10, Železničar 1949 7, Partizan 7, Dubočica 54 5, Dinamo 4, Radnički 3, Rudar 0.