Vesti

Žreb za evropska takmičenja: Vojvodina protiv Kadetena, Jagodina putuje u Norvešku

Danas je od strane Evropske rukometne federacije (EHF) održan žreb za EHF Ligu Evrope i EHF Evrokup. Osam timova, po četiri muška i ženska, predstavljaće Srbiju na međunarodnoj sceni, a danas su saznali i imena svojih protivnika.

Rukometašice Jagodine, aktuelne šampionke države, putuju u Norvešku, gde će u prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope gostovati ekipi Tertnes Elite 16. oktobra 2021. godine, a revanš je zakazan sedam dana kasnije, kada će se igrati u Srbiji. Sa druge strane, igrači Vojvodine, koji su jedini srpski predstavnik u muškoj konkurenciji Lige Evrope, kao aktuelni nacionalni prvak, igraće protiv kluba Kadetten Schaffhausen iz Švajcarske u prvoj rundi kvalifikacija. Novosađani će u prvom susretu biti u ulozi domaćina, a meč će biti odigran 29. avgusta tekuće godine. Nekoliko dana kasnije, četvrtog septembra, domaćin će biti Kadeten. 

U drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope za žene nastupaće i SPD Radnički Kragujevac, čije su igračice na današnjem žrebu izvukle švedski tim H 65 Höörs HK. U prvom meču naše predstavnice biće domaćini 16. oktobra, dok je revanš u Skandinaviji zakazan za 23. oktobar.

Svoje takmičenje na međunarodnoj sceni od druge runde Evrokupa počeće Bekament Bukovička banja, čije će rukometašice dva puta odmeriti snage sa Valurom sa Islanda, a prvi susret igraće se u Srbiji 16. oktobra. Revanš je na programu sedam dana kasnije.

Naisa će se u Evrokupu takmičiti počev od treće runde, za koju je žreb zakazan 25. oktobra tekuće godine.

U muškoj konkurenciji, Partizan, Metaloplastika i Železničar 1949 predstavljaće našu zemlju u Evrokupu, s tim što će jedino beogradski crno-beli takmičenje početi od druge faze. Partizan je današnjim žrebom zakazao susret sa klubom HC Berchem iz Luksemburga, a domaćinstvo u prvom meču pripalo je timu iz Humske, pa je meč na Banjici zakazan za 16. oktobar u 18 časova.

Metaloplastika je na žrebu izvukla Alingsas HK i najpre će putovati u Švedsku, gde će odmeriti snage 11. septembra od 16 časova, dok će se revanš igrati u Šapcu 18. septembra, sa početkom u 19 časova.

Železničar 1949 je za protivnika izvukao Granitas iz Kaunasa, a prema dogovoru dva kluba, oba susreta biće odigrana u Litvaniji - prvi 11. septembra u16 časova, a drugi dan kasnije u 13 časova.

 

FOTO: Home of Handball