Vesti

Miljan Stanić: Imamo ogroman motiv i želju da se nađemo u plej-ofu

Rukometni klub Jugović iz Kaća, povratnik u društvo superligaša, ovog leta je na poziciji šefa stručnog štaba angažovao Miljana Stanića. Trener koji je tokom prethodne sezone sa klupe predvodio Kikindu Grindex najavljuje da se njegov novi klub na velika vrata vraća u elitu.

,,Preuzeo sam klub sa velikom tradicijom, koji je napravio ogroman uspeh osvajanjem Čelendž kupa pre dve decenije. Posle četiri godine ponovo je u najvišem rangu srpskog rukometa, na zdravim nogama, sa težnjom ka napretku na svim nivoima. To me čini zaista srećnim i motivisanim, a od sezone koja je pred nama očekujem veliku borbu za plej-of, pogotovo u našoj grupi, koja je kvalitetom ekipa dosta teža. Ipak, činjenica je da četiri ekipe napuštaju elitu i primarni cilj je opstanak. Međutim, to neće uticati na naš ogroman motiv i želju da u svakoj utakmici idemo na pobedu", istakao je Stanić.

Kaćani su vredno radili na pojačanjima tokom leta.

,,Doveli smo šest pojačanja, za koja smatramo da imaju superligaški kvalitet, a uz još dva igrača popunili bismo roster, koji bi mogao da zadovolji potrebe kluba i ispuni zacrtane ciljeve. Zbog velikog broja novih igrača, pripreme smo počeli još 26. jula, kako bismo što pre uspostavili sistem igre i nadam se da će nam to doneti dobar rezultat. Momci su došli sveži i spremni, ali nas ni povrede nisu zaobišle. U svakom slučaju, zadovoljan sam kako tim izgleda posle četiri nedelje rada. Atmosfera je odlična, što je jedan od najbitnijih faktora za uspeh".

Cilj Jugovića je jasan - Kaćani žele da nastave tamo gde su stali pre četiri godine.

,,Voleo bih da vidim svoju ekipu u plej-ofu ARKUS lige. Želimo da klub nastavi sa principom rada po kom je bio čuven prethodnih decenija, a to je stvaranje igrača vrhunskog kvaliteta", poručio je Miljan Stanić.