Vesti

Đorđe Teodorović: Radnički je u paklenoj grupi, ali prvi cilj kluba je mesto u plej-ofu

Iza rukometaša Radničkog iz Kragujevca je sjajna sezona. Ne samo da je malo ko očekivao da će se novajlija u društvu superligaša plasirati u plej-of, već su Kragujevčani i u doigravanju za prvaka države mnogim favoritima pomrsili konce. U novu sezonu Radnički ulazi sa novim trenerom, a u pitanju je Đorđe Teodorović, koji je prethodno sedeo na klupi niškog Železničara.

,,Prošle su tri godine od mog povratka u srpski rukomet (jedna sezona u Metaloplastici i dve u Železničaru). Zadovoljan sam onim što je do sada urađeno i imam iskrenu i ogromnu motivaciju da u našem rukometu uradim najbolji mogući posao, kako bismo se pomerili iz ove nezavidne pozicije. To uopšte nije lako. Neretko se nailazi na razne poteškoće, međutim ta delikatnost zadatka ujedno je i dodatna motivacija. Posle rezultatski odlične sezone u Šapcu i plasmana u SEHA ligu, proveo sam dve izvanredne sezone u Nišu i taj period će mi ostati u prelepom sećanju. Došao je red na nove izazove u Kragujevcu, a kako je Radnički kao sportsko društvo zaista ponos Šumadije, za mene to predstavlja novi zadatak, kom pristupam na najprofesionalniji mogući način. Prvi utisci su odlični. Klub je dobro organizovan i realno ima veliki prostor za napredak. Nadam se da ćemo zajedno uspeti da sve pomerimo na još viši nivo. Ekipa ima dobar potencijal i ubeđen sam da će uz kvalitetan rad vrlo brzo skrenuti pažnju na sebe u ARKUS ligi”, istakao je Teodorović.

Novi šef stručnog štaba Radničkog sumirao je utiske iz dosadašnjeg toka priprema i naglasio da su njegovi igrači na dobrom putu da u ligaško takmičenje uđu potpuno pripremljeni.

,,Kao i svuda gde sam radio, od igrača se zahtevalo da u toku leta porade individualno na fizičkoj pripremi. Neki su takav vid treninga prihvatili dobro, a neki nisu. Zato se na startu zajedničkih priprema (2.avgusta) ništa nije prepuštalo slučaju, pa su odrađena testiranja koja su jasno pokazala na kom nivou je tim bio u tom trenutku. Napravljen je plan rada koji je do 26.avgusta, zbog mog odsustva, sprovodio moj najbliži saradnik Nebojša Bokić, uz asistenciju kondicionog trenera Nikole Pejčinovića. Po svemu onome što sam do sada video i zatekao, momci su sa Bokićem i Pejčinovićem odradili fenomenalan posao. U ekipi vlada odlična atmosfera i primetno je da postoji zdravo jezgro igrača, što me dodatno raduje”.

Pored trenera, Kragujevčani su pretrpeli značajne promene i u rosteru.

,,To je ono što je u našem rukometu, nažalost, neminovno. Otišli su nam centralni igrači – reprezentativni pivotmen Ilija Bogdanović, srednji bek Vuković i golman Gemaljević. Oni su bili jako važni u igri Radničkog i neretko proglašavani za igrače utakmica u ARKUS ligi. Međutim, nije se sedelo skrštenih ruku u prelaznom roku, pa su dovedeni kvalitetni igrači, koji će sigurno nadomestiti odlazak gore pomenutih. Sa dolaskom golmana Dejana Zlatanovića i desnog beka Dragana Tubića, uz vrhunski igrački kvalitet, dobili smo i neophodno iskustvo. Na poziciji pivotmena klub je uspeo da angazuje Veljka Davidovića, koji će po mojoj proceni biti prava atrakcija u napadu u ARKUS ligi i verovatno se boriti za all-star-team lige na svojoj poziciji. Tu je još i pouzdani Petar Petrović sa kojim sam sarađivao dve sezone u Nišu, a za koga sam siguran da je pravo pojačanje za ekipu u fazi odbrane. Moram da pohvalim klupsko rukovodstvo, na čelu sa Stavrom Raškovićem, koje je intenzivno radilo tokom prelaznog roka i svima nama koji smo novi u klubu ulilo poverenje i veru u projekat, u koji Radnički ulazi u novoj sezoni”, izjavio je iskusni strateg.

Na pitanje gde bi voleo da vidi Radnički na kraju sezone, Đorđe Teodorović dao je vrlo jasan odgovor – ne postoji protivnik kog se plaši.

,,Ono što je primarni cilj Radničkog u prvom delu takmičenja jeste ulazak u plej-of. Međutim, ako pratite ambicije klubova iz naše grupe, isti cilj, uz nas, ima bar šest ekipa. Svesni smo da je ova grupa paklena, mnogo jača na papiru od druge, i da će apsolutno sve utakmice biti teške i imati veliki značaj. Zato se dobro pripremamo i nadamo da ćemo uspeti da ostvarimo prvi zadatak. A gde bih voleo da vidim Radnički na kraju sezone? Uh, ja bih na Ruse udario”, našalio se Teodorović, koji je iskoristio priliku da uputi srdačne pozdrave svim rukometnim kolektivima: ,,Pozdravljam sve ljubitelje rukometa, rukometne radnike, trenere, igrače, administrativce i one koji vode klubove u Srbiji. Želim im zdravlje i uspešnu sezonu!”