Vesti

Šta nas očekuje u ARKUS ligi: Ženski klubovi spremni za premijeru

Posle dvogodišnjeg rada i uspešnog vođenja superligaškog takmičenja u muškoj konkurenciji, Asocijaciji rukometnih klubova Superlige poverena je i kompletna organizacija Superlige za žene. Svoju premijeru pod okriljem ARKUS ženski klubovi doživeće tokom predstojećeg vikenda, kada će 12 ekipa izaći na teren i započeti borbu za titulu državnog prvaka.

Trofej osvojen prethodne sezone braniće igračice Jagodine, a 11 timova boriće se da ih skine sa trona. Ovo su klubovi koji će, pored aktuelnog šampiona, u sezoni 2021/22. biti deo superligaškog takmičenja:

Mladost NP

Bor – RTB

Vrbas

Beograd

Crvena zvezda

Bekament BB

Vojvodina

Radnički

Železničar

Medicinar

Naisa

SISTEM TAKMIČENJA

U takmičenju učestvuje 12 ekipa, a takmičenje se odvija po dvostrukom bod sistemu.

Po završetku takmičenja, četiri prvoplasirane ekipe učestvuju u doigravanju za prvaka (plej-of), dok će se za ostale ekipe utvrditi plasman od 5. do 12. mesta, a poslednje dve ekipe prelaze, u narednoj takmičarskoj sezoni, u Super B ligu.

Prvo kolo ARKUS lige za žene, u sezoni 2021/22. otvara susret Beograda i Jagodine pod svetlima hale ,,Šumice“ (16:00). Aktuelni šampion putuje u Beograd na gostovanje ekipi koja je u prethodnoj sezoni kroz Super B ligu, zajedno sa Crvenom zvezdom, izborila plasman u ARKUS ligu.

RASPORED PRVOG KOLA

11.09.
16:00 Beograd – Jagodina     
18:00 Mladost NP – Naisa     
18:00 Bekament BB – Vojvodina     
18:30 Crvena zvezda – Radnički       
19:00 Bor – RTB – Medicinar           
12.09.
19:00 Vrbas – Železničar

Pored live stream prenosa svih utakmica, tokom cele sezone mečeve možete pratiti uživo i putem livescore, detaljne statistike dostupne na zvaničnom sajtu ARKUS lige.

Svim klubovima želimo srećan početak sezone i puno uspeha na rukometnom terenu.