Vesti

Prvo kolo ARKUS lige (žene): Jagodina na +20 u Beogradu, veliki preokret Mladosti za pobedu

Nova sezona u ARKUS ligi otvorena je utakmicama prvog kola superligaškog takmičenja za žene. Prve su na teren izašle rukometašice Beograda i Jagodine, pod svetlima hale ,,Šumice“, a aktuelni šampion države je na gostovanju odneo ubedljivu pobedu, sa čak 20 golova razlike – 23:43 (13:23). U ekipi Jagodine sa po sedam pogodaka izdvojile su se Srna Sukur, Katarina Radović i Katarina Bojičić, a priznanje za najkorisniju igračicu otišlo je u ruke golmana Tamare Kostić (9 odbrana). U domaćem sastavu istakla se Valentina Božinović, kao devetostruki strelac.

Na krilima Isidore Bogunović, koja je sa 12 golova vodila svoj tim do preokreta i trijumfa, Mladost je u Novoj Pazovi nadigrala Naisu 31:30 (12:16). Jelena Bulatović, koja se sedam puta upisala u listu strelaca, nagrađena je MVP titulom, dok su u poraženom sastavu najefikasnije bile Sanja Stamenković sa devet i Olivera Nikolić sa sedam pogodaka.

Dva boda u gostima odnele su rukometašice Medicinara na gostovanju Boru RTB – 20:25 (10:16). Za najbolju na susretu prolašena je Jelena (Živković) Ninković, golman Medicinara, koja je među stativama upisala 11 odbrana. U pobedničkom timu sa sedam pogodaka istakla se Nina Kažić, dok se u domaćem sastavu izdvojila Isidora Sujić sa devet golova.

Trijumf na gostovanju upisala je i ekipa Radničkog, koja je u Beogradu slavila protiv Crvene zvezde – 30:32 (15:18). MVP titula otišla je u ruke golmana Gordane Petković, koja je zabeležila 13 odbrana. Među Kragujevčankama najefikasnije su bile Ajlin Bjelak sa devet i Ksenija Petrović sa osam postignutih golova. U Crvenoj zvezdi mrežu protivnica osam puta je zatresla Aleksandra Mićić.

Ubedljivom pobedom novu sezonu uspešno su otvorile rukometašice Bekamenta BB, koje sun a svom terenu bile bolje od Vojvodine 36:23 (18:13). Sa 14 odbrana istakla se Ilijana Nićiforović, kojoj je pripalo priznanje za najbolju igračicu, dok je najefikasnija po broju pogodaka bila Sara Garović (12 golova). U poraženoj ekipi izdvojila se Lana Mijailović kao šestostruki strelac.

Tačku na prvo kolo stavile su igračice Vrbasa i Železničara, a trijumfovale su gošće iz Inđije – 24:29 (22:17). I u Vrbasu je MVP nagrada pripala čuvaru mreže, a po broju odbrana istakla se Jovana Vasiljković. Jovana Avramović bila je najefikasnija na meču sa devet pogodaka, dok su se u ekipi Vrbasa istakle Ameni Džemali i Paula Holc Makedo sa po pet.

Ažurirano: 12.09.2021. u 21:09.