Vesti

5. kolo (M): Radnički nadigrao Metaloplastiku, preokret Proletera u Subotici

U okviru petog kola ARKUS lige večeras je odigrano pet utakmica.

Rukometaši Radničkog su u prethodnom kolu protiv Vojvodine pokazali da imaju ozbiljan potencijal za visok plasman u A grupi. Večerašnjim trijumfom protiv Metaloplastike u Kragujevcu to su i potvrdili, savladavši Šapčane sa 35:29 (18:13). Za igrača utakmice proglašen je Veljko Davidović, koji je bio najefikasniji u pobedničkom timu. Sa 14 pogodaka izdvojio se Vojislav Brajović, koji je bio šuterski vrlo raspoložen večeras.

Dinamo je u Pančevu slavio protiv Jugovića rezultatom 31:27 (14:8), uz odlično izdanje golmana Adriana Birkenheuera, koji je 14 puta bio uspešan među stativama, a za svoj učinak nagrađen je MVP priznanjem. Dinamov Marko Perović je meč završio kao osmostruki strelac, dok se kod gostiju istakao Aleksandar Kočić sa šest golova.

U okviru B grupe, Dubočica 54 je u Leskovcu bila bolja od Mokre Gore sa 29:21 (13:13). Držali su gosti rezultatski priključak tokom prvog poluvremena, ali je domaćin u drugom delu igre stekao visoku prednost i na kraju ubedljivo slavio. Za igrača utakmice proglašen je Đorđe Spasić, koji je osam puta zatresao mrežu protivnika, dok su u poraženom timu Aleksandar Kerić i Ranko Tomović postigli po šest pogodaka.

Rukometaši Železničara 1949 ostali su na dnu tabele posle novog poraza. Ovoga puta bolji od Nišlija bili su igrači Rudara, koji su u Kostolcu slavili sa 31:20 (14:8). Prema izboru dva trenera, MVP priznanje otišlo je u ruke golmana i kapitena gostujućeg tima Darka Stošića (12 odbrana). Kapiten Rudara Nenad Nedeljković bio je najefikasniji na meču sa sedam golova, dok se u dresu Železničara izdvojio Luka Mladenović sa šest.

Preokretom u Subotici do nova dva boda došli su igrači Proletera, koji su u gostima nadigrali Spartak posle preokreta – 29:34 (15:14). Miroslav Jovanovski je sa sedam pogodaka došao do MVP priznanja, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Milan Potpara sa devet.