Vesti

7. kolo (M): Remi Proletera i Partizana, Metaloplastika i Rudar ubedljivi

U okviru sedmog kola ARKUS lige za muškarce večeras su odigrane četiri utakmice. Najveće iznenađenje priredili su rukometaši Proletera, koji su u ,,Kristalnoj dvorani“ odigrali nerešeno sa Partizanom – 29:29 (14:12). Zrenjaninci su prvi tim ove sezone koji je uspeo da uzme bod crno-belima, a za igrača utakmice proglašen je Predrag Krivošija, četvorostruki strelac u dresu domaće ekipe, dok je najefikasniji na meču bio Partizanov Nikola Ivanović sa 11 golova.

Rudar je u Kostolcu bio bolji od Mokre Gore sa 36:21 (16:12), za četvrti trijumf u prvenstvu. Prema izboru dva trenera, MVP priznanje pripalo je Petru Paniću, koji je postigao tri pogotka. Sedam puta se u listu strelaca upisao Nenad Nedeljković, dok su u gostujućem sastavu po četiri gola postigli Branislav Stanković i Bojan Radičević.

Na krilima iskusnog golmana Miroslava Kocića, koji je sa 17 odbrana ponovo briljirao među stativama, Dubočica 54 je bila uspešna na gostovanju Šamotu 65 – 21:26 (9:14). Kocić je proglašen za igrača utakmice, a najefikasniji u pobedničkom timu bio ja Andrija Atanasković sa devet pogodaka. Kod domaćina sa pet pogodaka izdvojio se Lazar Pavlović.

U jedinom meču koji je danas odigran u okviru A grupe, Metaloplastika je u Beogradu nadigrala Obilić – 20:32 (10:16).  MVP priznanje otišlo je u ruke Aziza Aidija Mohameda, sedmostrukog strelca Šapčana, koji je po broju golova najviše doprineo pobedi svog tima (sedam). U redovima Obilića po tri pogotka zabeležili su Pavle Cvijetić, Stefan Šaponjić i Ilija Sladić.