Vesti

7. kolo (Ž): Dva meča - dva preokreta, Jagodina i dalje bez poraza, Medicinar bolji od Radničkog

U okviru sedmog kola ARKUS lige za žene, večeras su odigrane dve zaostale utakmice, koje zbog obaveza srpskih klubova u evrotakmičenjima nisu odigrane u prvobitno određenim terminima.

Jagodina je na svom terenu savladala ekipu Železničara rezultatom 26:23, iako je na poluvremenu bila u deficitu - 12:16. Tokom prvih 30 minuta igre gošće su sve vreme bile u prednosti, ali je domaći tim u nastavku režirao veliki preokret. Za igračicu utakmice proglašena je Tamara Kostić, golman Jagodine, dok je najefikasnija na susretu bila Aneta Adžić sa sedam pogodaka. Po šest golova postigle su Dunja Tabak i Tijana Simić u dresu Železničara.

Veliki preokret viđen je i u Kragujevcu, gde je domaćin Radnički na poluvremenu vodio sa 11:8, ali su na kraju ipak slavile rukometašice Medicinara rezultatom 25:20. Prema izboru dva trenera, MVP priznanje pripalo je Aleksandri Vasić, srednjem beku Medicinara, iako je najefikasnija u gostujućem timu bila Aleksandra Krstić, sedmostruki strelac. Kod domaćina se istakla Teodora Veličković, koja je devet puta zatresla mrežu protivnica.