Vesti

10. kolo (M): Remi Partizana i Dubočice 54 na Banjici, Vojvodina slavila protiv Dinama

U okviru desetog kola ARKUS lige za rukometaše večeras je odigrano šest od sedam utakmica.

U derbiju A grupe Vojvodina je na ,,Slanoj bari“ savladala Dinamo rezultatom 31:22, posle vođstva 14:11 na poluvremenu. Za igrača utakmice proglašen je Mladen Šotić, koji je šest puta zatresao mrežu gostujućeg tima, dok je najefikasniji među Novosađanima bio Gregor Ocvirk sa sedam pogodaka. U ekipi Dinama se izdvojio Marko Perović, koji je pet puta savladao golmana domaćih.

Neizvesno do poslednjeg minuta bilo je u Kaću, gde je pred oko 650 gledalaca u dvorani ,,Hram“ Metaloplastika nadigrala Jugović sa 33:32. Na poluvremenu Šapčani su vodili rezultatom 17:14, ali smo tokom većeg dela druge deonice gledali egal. MVP priznanje pripalo je Vukašinu Antonijeviću, koji se jedanput upisao u listu strelaca, a najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Vojislav Brajović sa deset postignutih golova. U dresu Jugovića istakao se Dušan Mirić sa devet pogodaka.

I u B grupi gledali smo susret, u ovom trenutku, dva najbolje plasirana tima. Partizan, lider na tabeli, dočekao je drugoplasiranu Dubočicu 54, a meč je završen remijem – 21:21, iako su crno-beli na poluvremenu imali prednost 12:9. Za igrača utakmice proglašen je Nemanja Živković, kapiten domaćih, koji je bio precizan osam puta. Kod Leskovčana, Lazar Anđelković i Nikola Cvetković postigli su po pet pogodaka.

Rudar je u Zrenjaninu slavio protiv Proletera sa 39:31, nakon što je na poluvremenu vodio 19:11. Odličnu partiju pružio je Igor Nedeljkov, koji je 11 puta zatresao mrežu domaćina, dok je MVP priznanje, prema izboru dva trenera, zaslužio Marko Jokić, devetostruki strelac. U domaćem sastavu najefikasniji je bio Momir Rnić sa 13 postignutih golova.

Spartak je minimalnom prednošću u Subotici savladao Šamot 65 – 23:22, iako je posle 30 minuta igre vodio 14:5. Za igrača utakmice proglašen je Todor Radović, golman domaćeg tima, koji je 15 puta sačuvao svoj gol. Najuspešniji po broju pogodaka bio je Nikola Kovačević, koji je šest puta zatresao mrežu Aranđelovčana. Takođe šest puta precizan je bio Nemanja Prašćević u dresu Šamota 65.

Mokra Gora je kao domaćin bila bolja od Železničara 1949 sa 30:23, nakon vođstva 15:10 na poluvremenu. Nemanja Aleksić, najefikasniji u dresu domaćeg tima sa 12 golova, proglašen je za MVP, dok se kod Nišlija istakao Luka Mladenović sa devet.