Vesti

Poznati svi učesnici plej-ofa

Kolo pre kraja prvog dela takmičenja u ARKUS ligi i početka zimske pauze, poznati su svi učesnici plej-ofa. Za mesto među najboljih osam timova poslednji su vizu overili rukometaši Šamota 65, koji su sa Proleterom vodili veliku bitku za plasman u plej-of. Ipak, trijumf Aranđelovčana, a remi Zrenjaninaca u 13. kolu odveli su Šamot 65 u doigravanje za prvaka Srbije.

U okviru A grupe, rukometaši Radničkog i Dinama odigrali su sjajan meč u hali ,,Jezero“. Posle 60 minuta igre rezultatom 32:27 slavili su Pančevci, koji su vodili i na poluvremenu – 17:13. Za igrača utakmice proglašen je Strahinja Đerić, golman domaćeg tima. Najefikasniji na meču po broju pogodaka bio je kapiten Radničkog Miloš Prodanović sa devet golova, dok se u pobedničkoj ekipi istakao Marko Perović, šestostruki strelac.

Do važnih bodova, koji se prenose u plej-aut, u ,,Šumicama“ je došla Crvena zvezda Grundfos. Crveno-beli su, uz raspoloženog Viktora Matičića, koji je briljirao sa 15 pogodaka, nadigrali ekipu Jugovića sa 32:31, posle 17:17 na poluvremenu. Matičiću je pripalo MVP priznanje, dok se kod gostiju izdvojio Savo Slavuljica, koji je devet puta zatresao mrežu domaćina.

Vojvodina je u Beogradu slavila protiv Obilića rezultatom 31:22, iako je domaćin vodio na poluvremenu - 14:13. Za igrača utakmice proglašen je Milan Vukovljak, dok su Gregor Ocvirk i Bojan Rađenović bili najefikasniji sa po šest golova. U dresu Obilića, takođe šest puta precizan bio je Boris Jovanović.

U okviru B grupe, rukometaši Partizana bili su ubedljivi na gostovanju Spartaku u Subotici. Crno-beli su na poluvremenu imali prednost 17:13, da bi na kraju trijumfovali rezultatom 44:32. Prema izboru trenera, MVP priznanje otišlo je u ruke Luke Dragovića (dva pogotka), dok je najefikasniji u gostujućem sastavu bio Uroš Kojadinović, koji se sedam puta upisao u listu strelaca. Gol više postigao je Ognjen Jelenić, bek Spartaka.

Rudar i Dubočica 54 su u Kostolcu podelili bodove. Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na tabeli završen je remijem – 28:28, iako je domaći tim na poluvremenu imao solidnih plus tri. Za igrača utakmice proglašen je Miloš Vuković (11 odbrana/1 gol), čuvar mreže Rudara, dok se među Kostolčanima po broju pogodaka istakao kapiten Nenad Nedeljković, osmostruki strelac. Andrija Atanasković, bek leskovačkog tima, imao je zapažen učinak – 12 postignutih golova.

Dva boda, vredna plej-ofa, Šamot 65 je osvojio savladavši na svom terenu ekipu Železničara 1949 rezultatom 27:19. Aranđelovčani su već na poluvremenu vodili 14:10, a dobru partiju pružio je Marko Živojinović, najefikasniji u dresu Šamota sa osam pogodaka. MVP priznanje pripalo je Vladanu Stanojeviću (tri gola), levom beku domaćeg tima, a među Nišlijama najprecizniji je bio Andrej Biševac sa šest golova.

Imperativ pobede imao je Proleter, koji je u ,,Kristalnoj dvorani“ dočekao Mokru Goru. Zrenjaninci su na poluvremenu vodili 20:12, ali zbog lošeg izdanja u drugom delu igre morali su da podele bodove – 31:31. Strahinja Travar, levi bek Mokre Gore i šestostruki strelac. Šest pogodaka postigao je i Lazar Panovski, a u domaćem timu dvocifreni učinak imao je Uroš Kolundžić, koji je deset puta zatresao mrežu gostiju.

Prema plasmanu na tabeli, kolo pre kraja prvog dela ARKUS lige, mesto među najboljih osam klubova za sezonu 2021/22. izborili su:

  • A grupa: Vojvodina, Dinamo, Metaloplastika i Radnički,
  • B grupa: Partizan, Dubočica 54, Rudar i Šamot 65.

Žrebanje za plej-of održaće se 23. decembra, kada će biti poznat raspored doigravanja za prvaka Srbije. 

Za opstanak će se kroz plej-aut boriti: Crvena zvezda Grundfos, Jugović, Obilić, Proleter, Spartak, Mokra Gora i Železničar 1949.

TABELA (A GRUPA): Vojvodina 20, Dinamo 16, Metaloplastika 15, Radnički 11, Crvena zvezda Grundfos 8, Jugović 4, Obilić 4.

TABELA (B GRUPA): Partizan 24, Dubočica 54  22, Rudar 16, Šamot 65  15, Proleter 13, Spartak 7, Mokra Gora 7, Železničar 1949  0.