Vesti

Na klupi Crvene Zvezde novi trener: Radan Rovčanin

Radan Rovčanin od od danas preuzima kormilo Crvene Zvezde.
Četrdestosmogodišnji stručnjak, nekadašnji igrač Rudara, Epoksida, Toze Markovića, kao i klubova u Nemačkoj i Italiji, prihvatio je najveći izazov u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.
Za sajt ARKUS lige je dao kratku izjavu: "Dobio sam ponudu koja se ne odbija. U ovom trenutku je izazovna za mene i predstavlja jedno novo poglavje u mojoj karijri. Zvezda je veliki klub, bez obzira u kakvoj se situaciji trenutno nalazi. Iskreno se nadam da će sa mojim dolaskom doći i bolji rezultati i poboljšati pozicija na tabeli. Verujem u ovu ekipu i zbog toga sam se usudio da prihvatim ponudu."
Podećanja radi, nakon utakmice drugog kola sa Dubočicom 54, dosadašnji strateg crveno-belih Nenad Peruničić podneo je ostavku na mesto trenera. Crvena zvezda je rešila da, nakon odigrana tri kola, kormilo prepusti iskusnom treneru Radanu Rovčaninu.
Zvezda u prva tri kola ima dva poraza i jednu pobedu. Rovčanina čeka meč četvrtog kola sa Spartakom u Subotici. 
Radan je nekoliko godina unazad vodio žensku juniorsku reprezentaciju Srbije (osvojili EP B kategorije u Bugarskoj) i beogradskog superligaša Voždovac. Trenersku karijeru je započeo u Italiji, a sedeo je i na klupi Rudara i Bisera, a jedan je i od osnivača rukometne akadenije Star u Beogradu. 2014. godine je na klupi Crvene Zvezde osvojio titulu prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji.