Vesti

Metaloplastika preko ekipe Meshkov Brest do prve pobede u Seha Gazprom ligi

U sklopu četvrtog kola  Seha Gazprom lige Metaloplastika je bila domaćin beloruske ekipe Meshkov Brest. Metaloplastika je obezbedila svoje prve bodove u sezoni pobedom na večerašnjoj utakmici rezultatom 35:33. Gosti su bolje otvorili utakmicu i u prvih 10 min. bilo je 6:4 za goste. Sjajnim odbranama golmana Todora Jandrića i golovima Borivoja Đukića vodili su ekipu do preokreta i rezultat na poluvremenu bio je 20:14 za Metaloplastiku. Drugo poluvreme gosti su otvorili znatno bolje i preko desnog krila Vailupaua došli do izjednačenja u 44. min. 24:24. Izabranici trenera Veselina Vukovića nisu posustali i nisu dozvolili da beloruska ekipa napravi preokret.
Neverovatni Borivoje Đukić završio je utakmicu sa upisanih 15 golova i bio je najbolji pojedinac kod Metaloplastike, pored sjajnog golmana Jandrića. Kod Meshkov Bresta najbolji pojedinac bio je Mikita Vailupau sa neverovatnih 20 golova što je rekord postignutih golova na jednom meču Seha Gazprom lige.

Metaloplastika sledeću utakmicu igra već u nedelju 6.10. gde dočekuje ekipu Gorenje Velenje u okviru drugog kola EHF Kupa.

FOTO: SEHA - Gazprom League