Vesti

Saša Bošković: Dunajska Streda ozbiljan protivnik u Evrokupu, imamo tim za trofeje na domaćoj sceni

Ženski rukometni klub Bekament Bukovička Banja jedini je preostali srpski predstavnik u evrotakmičenjima. Tim iz Aranđelovca nedavno se plasirao u četvrtfinale EHF Evrokupa, u kom će odigrati dvomeč sa Dunajskom Stredom. Saša Bošković, šef stručnog štaba Bekamenta i te kako može biti zadovoljan igrom i zalaganjem svog tima, koji u Evrokupu ove sezone ne zna za poraz.

,,Mogli smo da izvučemo poželjnijeg protivnika na žrebu, ali mogli smo i težeg. Dunajska Streda je ozbiljna ekipa, mislim da imaju saradnju sa Đerom, jer u rosteru imaju puno mađarskih igračica. Grad je na granici sa Mađarskom i većina stanovništva je mađarske populacije. Možda nam žreb nije bio naklonjen u smislu da prvu utakmicu igramo kod kuće, a drugu, odlučujuću na strani, ali pokušaćemo da što bolje analiziramo protivnika i pripremimo se za prvi meč. Samo se nadam da ćemo biti zdravi, a ne sumnjam da će devojke dati maksimum i da ćemo se potruditi da napravimo još jedno iznenađenje”, izjavio je Bošković.

Na putu do četvrtfinala Evrokupa Bekament je redom eliminisao islandski Valur, italijanski Jomi Salerno i holandski Venlo. U domaćem prvenstvu, na dosadašnjih 11 utakmica, klub iz Aranđelovca zabeležio je deset trijumfa i jedan poraz i zauzima drugo mesto na tabeli, uz bod manje od aktuelnog prvaka Jagodine.

,,Odigrali smo šest jako teških utakmica u Evropi i zabeležili pet pobeda i jedan remi. Možemo biti zadovoljni igrom i odnosom, kako mi tako i publika koja nas je bodrila sa tribina, ali i gledaoci koji su mečeve pratili preko RTS. Što se tiče ARKUS lige, mislim da je naš najveći adut timska igra i velika borbenost ekipe. Imamo velike šanse da dođemo do trofeja ove godine”, poručio je šef struke Bekamenta.