Vesti

2. kolo plej-ofa (M): Vojvodina i Partizan sigurni na gostovanjima, Metaloplastika i Radnički slavili kod kuće

Posle prvog kola plej-ofa, koje je odigrano proteklog vikenda, timovi nisu imali previše vremena za odmor, pa su nove četiri utakmice odigrane već večeras. 

Do prvih bodova u plej-ofu došao je Partizan, koji je bio uspešan na gostovanju Šamotu 65. Beogradski crno-beli su posle 30 minuta igre vodili sa 16:13, da bi potom upisali rutinsku pobedu - 35:30. Za igrača utakmice proglašen je Stefan Petrić, koji je postigao šest golova i zabeležio pet asistencija. Pogodak više upisao je Aleksa Maksić, dok se kod domaćina istakao Simon Mrda, šestostruki strelac. 

Sigurna je na gostujućem terenu bila i Vojvodina, koja je u Kostolcu nadigrala Rudar rezultatom 27:23, posle minimalne prednosti na poluvremenu - 10:9. Novosađani su u nastavku rešili pitanje pobednika, uz odličnu partiju Jovice Nikolića, koji je deset puta zatresao mrežu Kostolčana. U poraženoj ekipi po pet golova postigli su Nenad Nedeljković i Boško Stanisavljević.

Uzbudljiv meč gledali smo u Šapcu, gde je Metaloplastika savladala Dinamo sa 28:27. U prvom delu igre Pančevci su u jednom momentu imali plus tri, pri rezultatu 7:10 i 8:11, ali je domaćin preokrenuo na 15:12 do kraja poluvremena. Čuvali su ,,plastičari prednost sve do finiša utakmice, kada je Dinamo u poslednjem minutu prišao na gol zaostatka, ali nije uspeo da pokvari slavlje domaćinu. Za najboljeg igrača proglašen je Vojislav Brajović, koji se deset puta upisao u listu strelaca. Pogodak manje postigao je Marko Perović u dresu gostujućeg tima. 

Uz odličnu partiju golmana Dejana Zlatanovića, Radnički je bio bolji od Dubočice 54 sa 32:29, posle vođstva 20:17 na poluvremenu. Tokom većeg dela utakmice gledali smo neizvesnu i ravnopravnu borbu, ali je u ključnim trenucima domaći tim pravio razliku. Za MVP igrača proglašen je upravo Zlatanović, čuvar mreže Radničkog, koji je meč završio sa 11 odbrana i jednim pogotkom na svom kontu. Najefikasniji je bio Stefan Stanojev, osmostruki strelac, dok se u redovima Dubočice izdvojio Đorđe Spasić sa šest golova u mreži Kragujevčana.