Vesti

5. kolo plej-ofa (M): Radnički slavio u Beogradu, Vojvodina i Dinamo uspešni kod kuće, preokret Metaloplastike

Subotnje veče donelo nam je četiri uzbudljiva duela u okviru petog kola plej-ofa ARKUS lige. 

Rukometaši Dinama nadigrali su na svom terenu ekipu Šamota 65 rezultatom 33:28, posle vođstva 15:13 na poluvremenu. U finišu prvog dela Pančevci su imali plus četiri (15:11), ali su gosti uspeli da smanje zaostatak. Dinamo je u nastavku uvećao prednost, dok su Aranđelovčani konstantno jurili rezultat. Glavni adut domaće ekipe bio je golman Nikola Perić, koji je za učinak od 15 odbrana nagrađen MVP priznanjem. Najefikasniji je bio Marko Perović, desetostruki strelac, a kod gostiju se izdvojio Miloš Milinić sa sedam pogodaka. 

Kod kuće je slavila i Vojvodina, koja je sve do 22. minuta bila u egalu sa Dubočicom 54. Ključnu prednost aktuelni šampion stekao je u finišu prvog poluvremena, kada je slomio otpor rivala i poveo 15:11, a na pauzu se otišlo pri rezultatu 16:13. Leskovčani su uveli meč u neizvestan period, kada su pritisli Novosađane, a potom i prišli na gol zaostatka (24:23). Ipak, ponovo je u samoj završnici koncentrisanija bila Vojvodina, koja je na kraju slavila sa 33:28. Za igrača utakmice proglašen je Simo Šijan, koji se pet puta upisao u listu strelaca, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Jovica Nikolić, koji je brojao do 12 pogodaka. Andrija Atanasković bio je precizan osam puta u dresu Dubočice 54.

Na gostovanju u Kostolcu radovala se Metaloplastika, koja je preokretom došla do dva boda. Domaćin je na poluvremenu imao prednost 19:17, a meč je završen rezultatom 34:31 u korist Šapčana. Nije dugo trebalo gostima da u drugom delu igre preuzmu vođstvo, uz dobro izdanje golmana Darka Arsića, koji je sačuvao svoju mrežu u prelomnim trenucima. Njemu je za učinak od devet odbrana pripalo MVP priznanje, dok je najefikasniji sa deset golova bio Aziz Aidi Mohamed. U ekipi Rudara istakao se Skender Tatari, sedmostruki strelac.

Rukometaši Radničkog iskrojili su sebi put do drugog mesta na tabeli savladavši u Beogradu Partizan sa 25:23, nakon što su na poluvremenu vodili minimalnom razlikom - 12:11. Tokom većeg dela susreta gledali smo egal, a Kragujevčani su do ključne prednosti došli tokom poslednjih 15 minuta, kada Partizan više nije imao snage da se ponovo približi i pomrsi konce protivniku. Za igrača utakmice, sa sedam odbrana, proglašen je golman Dejan Zlatanović, dok je najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Luka Đerić sa šest pogodaka. Sa deset golova na svom kontu meč je završio Stefan Petrić, koji je bio najprecizniji u crno-belom dresu.