Vesti

8. kolo plej-auta (M): Mokra Gora savladala Crvenu zvezdu Grundfos, Obilić nadigrao Proleter, Jugović uzeo bodove u Nišu

Ovog vikenda odigrane su tri utakmice osmog kola plej-auta ARKUS lige za rukometaše, a slobodna je bila ekipa Spartaka.

Mokra Gora je u SC ,,Ribnica" u Kraljevu nadigrala Crvenu zvezdu Grundfos rezultatom 25:23, posle vođstva 14:10 na poluvremenu. Domaćin je već na startu poveo 8:2, ali je beogradski klub u drugom delu igre uveo meč u egal, koji je trajao do samog kraja. Za igrača utakmice proglašen je Stefan Arđelan, golman Mokre Gore, koji je svoju mrežu sačuvao 16 puta, a najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Strahinja Travar sa osam pogodaka. Jedan manje postigao je Mirko Đurović, bek Zvezde. 

Do nova dva boda došli su igrači Jugovića, koji su na gostovanju u Nišu bili bolji od ekipe Železničara 1949 rezultatom 33:29, posle prednosti 17:14 na poluvremenu. Kaćani su vodili od prvog do poslednjeg minuta, a MVP priznanje dodeljeno je Nemanji Momčiloviću, sedmostrukom strelcu gostiju. Nemanja Milutinović imao je zapažen učinak u dresu niškog kluba - 12 postignutih golova. 

Svoj bodovni saldo popravili su rukometaši Obilića, koji su na Banjici slavili protiv Proletera rezultatom 37:28, nakon što su na poluvremenu vodii sa 19:13. ,,Vitezovi" su pružili sjajnu partiju pred svojim navijačima, pa je u 55. minutu na semaforu bilo plus deset za domaćina. Za igrača utakmice proglašen je Ilija Sladić, koji se 11 puta upisao u listu strelaca. Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Aleksa Skuban sa sedam pogodaka.