Vesti

17. kolo (Ž): Crvena zvezda napušta ARKUS ligu na kraju sezone, Jagodina se popela na drugo mesto na tabeli

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 17. kola ARKUS lige u konkurenciji rukometašica, posle kojih je jedno sigurno – Crvena zvezda više nema ni teoretske šanse da opstane u društvu superligaša.

Prve su na teren izašle igračice Vojvodine i Medicinara, koje su snage odmerile na ,,Slanoj bari“. Slavile su Novosađanke, koje su na poluvremenu vodile 16:14, da bi do dva boda došle konačnim rezultatom 31:29. Ključnu prevagu donela je serija Vojvodine 6:0 u drugom poluvremenu, kada je domaćin poveo 28:22. Za igračicu utakmice proglašena je golman Nevena Radojčić, a najefikasnija u pobedničkom timu bila je Lana Mijailović, osmostruki strelac. U dresu Medicinara sa po pet pogodaka istakle su se Ana Tomković i Tamara Kojić.

Rukometašice Jagodine izbile su na drugo mesto na tabeli, ostvarivši trijumf nad ekipom Naise u hali ,,JASSA“. Posle neizvesnog prvog poluvremena, aktuelni prvak države je prikazao bolju igru i čvršći karakter u nastavku, i u 50. minutu došao do šest golova prednosti – 23:17. Jagodina je na poluvremenu vodila 13:11, da bi na kraju slavila rezultatom 26:22. MVP priznanje, prema odluci dva trenera, pripalo je Teodori Majkić, koja se šest puta upisala u listu strelaca. Pogodak više zabeležila je Teodora Petković, levi bek Naise.

Bekament Bukovička Banja pokazao je da je u dobroj formi pred mečeve polufinala EHF Evrokupa, koje klub iz Aranđelovca očekuju u predstojećem periodu. Sigurnom igrom tokom svih 60 minuta Bekament je u SRC ,,Šumadija“ nadigrao ekipu Mladosti iz Nove Pazove rezultatom 40:30, posle prednosti 18:13 na poluvremenu. Za igračicu utakmice proglašena je Tamara Kocić, koja je postigla 14 golova i bila nepogrešiva iz sedmerca. Bez greške je iz kaznenog udarca bila i Jelena Bulatović, koja je meč završila sa 13 pogodaka.

Vrbas je u hali ,,Šumice“ nadigrao ekipu Beograda rezultatom 26:22, nakon što je na poluvremenu vodio 13:8. Domaći tim nijednog trenutka nije uspeo da pređe u vođstvo, uprkos oscilacijama u igri gošći u pojedinim momentima. MVP priznanje otišlo je u ruko Marine Tomić, pivota Vrbasa, koja je pet puta savladala protivničkog čuvara mreže. Po pet golova dodale su i Maria Paula Holc Makedo i Natalia Fraga Nascimento. U dresu Beograda istakla se Nikoleta Lazarević, šestostruki strelac.

Rukometašice Radničkog su pred svojim navijačima slavile protiv Železničara rezultatom 25:24, posle prednosti 16:13, koje su imale po isteku 30. minuta. Posle boljeg izdanja Kragujevčanki u prvom poluvremenu, gošće iz Inđije su u drugom delu napravile seriju 5:0 i od 20:15 došle do izjednačenja – 20:20. U samom finišu veću koncentraciju i želju za pobedom imale su domaće igračice, koje su na kraju i uspele da zabeleže novi trijumf. Za najboljeg pojedinca proglašena je Zorica Ranković, a najefikasnije u dresu Radničkog bile su Helena Inđić i Teodora Veličković sa po pet pogodaka. U ekipi Železničara izdvojila se Tina Paunić, koja se 11 puta upisala u listu strelaca. Železničar je porazom ispustio drugo mesto na tabeli.

Porazom koji je doživela na svom terenu od ekipe Bora-RTB, Crvena zvezda ostala je bez teoretske šanse da ostane u ARKUS ligi. Crveno-bele ostale su prikovane za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom posle 17 odigranih kola i od njih se opraštamo na kraju sezone. Bor-RTB je na poluvremenu imao minimalnu prednost – 19:18, da bi posle 60 minuta igre upisao pobedu rezultatom 36:34. MVP priznanje pripalo je Mini Petrović, koja je meč završila sa pet pogodaka. Šest je dodala Anja Vujnović, dok je sedam postigla Danijela Ilić. Andrea Boner pružila je odličnu partiju u dresu Zvezde i sa 13 golova bila najefikasnija u svom timu.