Vesti

Vojvodina prvi finalista Kupa prof. dr Branislav Pokrajac

Rukometaši Vojvodine braniće trofej Kupa prof. dr Branislav Pokrajac, pošto su u prvom polufinalu ovogodišnjeg izdanja takmičenja savladali ekipu Radničkog rezultatom 23:21 (12:12). Pred oko 1.500 gledalaca u SRC ,,Dubočica", Novosađani su u samom finišu od gola zaostatka (19:20) došli do vođstva 22:20 i na kraju slavili plasman u finale, gde čekaju boljeg iz duela Dubočica 54 - Metaloplastika. 

Za igrača utakmice proglašen je Nemanja Pribak, šestostruki strelac Vojvodine. U dresu Radničkog istakao se Stefan Stanojev sa osam pogodaka. 

Po završetku meča, održana je konferencija za medije, a evo šta su izjavili glavni akteri prvog polufinala Kupa prof. dr Branislav Pokrajac.

Boris Rojević, trener Vojvodine:

,,Čestitao bih Radničkom na dobroj partiji. Odigrali su svih 60 minuta izvanredno, što rezultat i pokazuje. Videli smo mali broj golova. Naš golman je u prvom poluvremenu imao samo dve odbrane. Kada se to popravilo u drugom poluvremenu, počeli smo da okrećemo rezultat. Momci su se stvarno borili do maksimuma, iako imamo nekoliko igrača koji su nam jako bitni, a fale nam. Prošle godine smo mnogo lakše dobijali protivnike, ove sezone nije tako jer smo se suočili sa brojnim problemima. Mislim da smo na kraju ipak zasluženo slavili, iako su Kragujevčani bili blizu. Sada moramo da oporavimo tri beka koja su bukvalno igrala 60 minuta, uz minimalne pauze u rotaciji. Nemamo mnogo opcija i moramo da probamo da izdržimo i sutrašnju utakmicu protiv domaćina Dubočice 54 ili Metaloplastike”. 

Đorđe Teodorović, trener Radničkog:

,,Puno mi je srce što je utakmica bila ovakva i što sa Vojvodinom možemo da izguramo egal do poslednjih minut-dva. Radnički je došao na taj nivo da se nosi sa prvakom države i ne bi bilo nepravedno ni da smo mi pobedili, ali u ovom momentu Vojvodina se i dalje bolje snalazi u ovim stresnim utakmicama. Nama se desilo mnogo tehničkih grešaka, promašenih šuteva, bačenih lopti u aut u situacijama koje odlučuju. Oni su u takvim situacijama potpuno mirni i zato i osvajaju trofeje. Moram da pohvalim svoje igrače koji su svojim radom i zalaganjem došli na ovaj nivo. Bolno je izgubiti ovako i nadam se da ćemo u toku ove sezine pobediti Vojvodinu i osetiti slast pobede protiv ovako dobre ekipe. Čestitam im na trijumfu i želim puno sreće u finalu”. 

Ahmed Bedoui Amine, igrač Vojvodine:

,,Dobro poznajemo ekipu Radničkog, kao i oni nas, jer nam je ovo već četvrti međusobni susret ove sezone. Odigrali smo jako loše prvo poluvreme, ali smo u drugom pokazali dobru odbranu i koristili brze kontre. Bilo je zanimljivo i neizvesno, do samog kraja se nije znao pobednik. Sada ćemo odgledati drugu utakmicu i sačekati da vidimo ko nam je protivnik u finalu". 

Stefan Stanojev, igrač Radničkog:

,,Čestitao bih ekipi Vojvodine na pobedi, ali bih još veće čestitke uputio svojim momcima, koji su pokazali da imaju ogromno srce. Pokazali smo da smo kao ekipa mnogo sazreli, da mnogo radimo, naporno treniramo i predstavljamo naš grad i klub u najboljem mogućem svetlu".