Vesti

10. kolo plej-auta (M): Zvezda i Obilić se radovali u Beogradu, Jugović ubedljiv pred svojim navijačima

U okviru desetog kola plej-auta ARKUS lige za rukometaše, Crvena zvezda Grundfos je u Šumicama savladala ekipu Proletera rezultatom 26:24, posle vođstva 14:11 na poluvremenu. Gostujući tim ni u jednom trenutku nije uspeo da preuzme vođstvo, a najbliži izjednačenju Zrenjaninci su bili u 54. minutu, kada su prišli na 23:22. Janko Gemaljević, golman Zvezde, za učinak od 13 odbrana, proglašen je za igrača utakmice. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Uroš Simić, koji je postigao devet pogodaka, koliko i Uroš Kolundžić u dresu Proletera.

Jugović je pred oko 1.000 gledalaca u Kaću nadigrao Spartak rezultatom 31:23. Domaćin je već na poluvremenu imao sedam golova prednosti – 17:10, a u 52. minutu i maksimalnih plus 11. MVP priznanje, prema ocenama dva trenera, pripalo je Zdravku Dragoljeviću, koji se pet puta upisao u listu strelaca. Po šest puta precizni su bili Zlatko Rakić i Ognjen Regodić, dok se u dresu Spartaka istakao Uroš Radosavljević sa devet pogodaka.

Rukometaši Obilića na Banjici su bili bolji od Mokre Gore sa 35:28, posle vođstva 18:15 na poluvremenu. ,,Vitezovi“ su tako vezali treći trijumf u nizu, a za igrača utakmice proglašen je Mirko Baćanović, koji je pet puta zatresao mrežu gostiju. Gol više zabeležio je Ilija Sladić, a u ekipi Mokre Gore izdvojio se Nikola Antić, devetostruki strelac.