Vesti

19. kolo (Ž): Jagodina ubedljiva protiv Medicinara, remi Radničkog i Mladosti

U okviru 19. kola ARKUS lige za rukometašice, proteklog vikenda odigrano je pet utakmica. Takmičarski vikend otvorile su igračice Železničara i Naise, koje su snage odmerile u Inđiji. Slavila je domaća ekipa rezultatom 31:28, posle vođstva 19:13 na poluvremenu. Nakon početnog odmeravanja snaga Železničar je preuzeo inicijativu i vodio sve do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gošće su prišle na 28:27, ali nisu uspele da izbegnu poraz. Za igračicu utakmice proglašena je Dunja Tabak, najbolji strelac pobedničkog tima na ovom susretu sa osam pogodaka. Osam golova upisala je i Jelena Terzić u dresu Naise.

Novi trijumf upisale su i rukometašice Vojvodine, koje su na ,,Slanoj bari” savladale  ekipu Bora RTB rezultatom 33.29, nakon što su na poluvremenu imale minimalnu prednost – 15:14. Uz znatno bolju igru u nastavku i raspoloženu Milu Čaušević, koja je za učinak od deset pogodaka nagrađena MVP priznanjem, Novosađanke su slavile posle 60 minuta igre. Među igračicama Bora-RTB istakla se Danijela Ilič, sedmostruki strelac, a isti broj golova na svoj konto je upisala Ana Lazić, jedna od uzdanica Vojvodine.

Derbi Beograda, odigran u USC ,,Voždovac” na Banjici, pripao je igračicama Crvene zvezde. One su rezultatom 33:29 bile bolje od ekipe Beograda, a već na poluvremenu imale su plus šest na semaforu – 20:14. Iako su gošće u drugom delu uspele da uvedu meč u egal, crveno-bele su bile koncentrisanije u samom finišu, kada su napravile seriju 4:0 i došle do pobede. Prema ocenama dva trenera, za igračicu utakmice proglašena je Isidora Bogunović, koja se devet puta upisala u listu strelaca. Andrea Boner takođe je mrežu protivnica zatresla devet puta, a u ekipi Beograda izdvojila se Nikoleta Lazarević sa osam pogodaka.

Nerešenim rezultatom završen je duel Radničkog i Mladosti NP, koji je odigran u kragujevačkoj hali ,,Jezero”. Gošće su na poluvremenu vodile 17:14, ali nisu uspele da tu prednost održe i u nastavku susreta. Domaći tim je u 55. minutu imao dva gola prednosti - 32:30, ali su igračice Mladosti poravnale rezultat i u Novu Pazovu se sa gostovanja vratile sa osvojenim bodom. Za igračicu utakmice proglašena je Marija Kojčić, koja je pogađala mrežu Radničkog u ključnim trenucima. Najefikasnija na meču bila je Jelena Bulatović sa 11 pogodaka, a gol manje postigla je Teodora Veličković, najpreciznija među Kragujevčankama.

Do ubedljivog trijumfa su na svom terenu došle rukometašice Jagodine, koje su već na poluvremenu imale dvocifrenu prednost protiv ekipe Medicinara – 19:9. Domaći tim je od prvog do poslednjeg trenutka bio u vođstvu, a posle 60 minuta igre na semaforu je pisalo 32:19. Šansu da se upišu u listu strelaca dobile su gotovo sve igračice Jagodine, a najefikasnija među njima bila je Katarina Bojičić, koja je postigla šest pogodaka. Pratila ju je Srna Sukur sa pet golova, koliko je postigla i Emilija Petrić u dresu Medicinara. MVP priznanje pripalo je Anđeli Nišavić.