Vesti

8. kolo plej-ofa (M): Vojvodina slavila u derbiju kola na Banjici, Radnički i Metaloplastika preokretom do trijumfa

U okviru osmog kola plej-ofa ARKUS lige za rukometaše proteklog vikenda odigrane su četiri utakmice. Derbi kola, odigran na Banjici, pripao je aktuelnom šampionu Vojvodini, koja je trijumfom načinila značajan korak ka odbrani trofeja. Novosađani su rezultatom 25:23 nadigrali ekipu Partizana, posle vođstva 14:11 na poluvremenu. Iako su odlično parirali velikom rivalu, beogradski crno-beli nisu uspeli da naprave iznenađenje. Za igrača utakmice proglašen je Svetislav Verkić, koji je svoju mrežu sačuvao sedam puta. Najefikasniji u dresu Vojvodine bili su Jovica Nikolić i Gregor Ocvirk sa po sedam pogodaka, dok se u domaćem sastavu istakao Stefan Petrić, osmostruki strelac.

Minimalnom razlikom su u šabačkoj ,,Gimnaziji” slavili rukometaši Metaloplastike, koji su savladali Dubočicu 54 sa 33:32. Gosti su na poluvremenu imali plus dva na semaforu – 15:17, a vodili su i  tokom većeg dela drugog poluvremena. ,,Plastičari” su poravnali rezultat u 53. minutu, a onda u neizvesnoj završnici došli do nova dva boda. MVP priznanje pripalo je Andriji Atanaskoviću, koji je čak 16 puta zatresao mrežu domaćina. U pobedničkom timu izdvojio se Mateja Dodić, sa osam golova na svom kontu.

Igrači Dinama bili su uspešni na gostovanju u Kostolcu, gde su bili bolji od ekipe Rudara rezultatom 31:28. Pančevci su i neizvesno prvo poluvreme rešili u svoju korist i pred odlazak na pauzu vodili 17:16. Domaći tim je pružio odličan otpor, ali nedovoljno da bi upisao novu pobedu u ovogodišnjem plej-ofu. Za igrača utakmice proglašen je Danilo Radović, koji je postigao devet pogodaka. Sa istim brojem golova meč je završio i Miloš Kostadinović, dok je najefikasniji u ekipi Dinama bio Marko Perović sa 11 pogodaka. U listu strelaca 11 puta se upisao i Adrijan Murina, najprecizniji među Kostolčanima.

Blizu prve pobede u plej-ofu bili su rukometaši Šamota 65, koji su na svom terenu, protiv ekipe Radničkog, na poluvremenu vodili 15:11. Kragujevčani su se trgli u nastavku i u završnici rešili meč u svoju korist, savladavši protivnika rezultatom 26:24. Stefanu Stanojevu, za učinak od sedam golova, pripalo je MVP priznanje, a sedam pogodaka postigao je i Miloš  Barudžić. Najefikasniji u dresu Šamota 65, takođe sedmostruki strelac, bio je Aleksandar Dragutinović.