Vesti

11. kolo plej-auta (M): Obilić ubedljiv protiv Spartaka, Zvezda i Jugović do pobede minimalnom razlikom

U okviru 11. kola plej-auta ARKUS lige za rukometaše, proteklog vikenda odigrana su tri meča, a do izuzetno važnih bodova u borbi za opstanak došli su Obilić, Jugović i Crvena zvezda Grundfos. Već na poluvremenu igrači Obilića imali su velikih devet golova prednosti protiv Spartaka. Posle 30 minuta igre rezultat je bio 16:7, da bi ,,vitezovi“ trijumfovali sa konačnih 29:21. Odličan učinak imao je golman domaćeg tima Filip Dražić, koji je zaustavio 17 od 37 šuteva protivnika, i proglašen je igračem utakmice. Najefikasniji u dresu Obilića bio je Ilija Sladić, osmostruki strelac, dok se u gostujućem timu istakao Marko Ivančević sa devet golova.

Neizvesno do poslednjeg trenutka bilo je u dvorani ,,Pendik“, gde je Jugović slavio protiv Mokre Gore sa 29:28. Kaćani su i na poluvremenu imali minimalnu prednost – 13:12, a gol vredan dva boda postigao je Nemanja Momčilović u 60. minutu. MVP priznanje pripalo je Ognjenu Regodiću, koji je čak 11 puta zatresao mrežu domaćina. U dresu Mokre Gore najefikasniji je bio Nemanja Aleksić sa sedam pogodaka.

Crvena zvezda Grundfos je na gostovanju u Nišu naišla na snažan otpor Železničara 1949, ali je uspela da zabeleži novi trijumf i ostane na čelu tabele plej-auta. Beogradski crveno-beli su, posle 14:14 na poluvremenu, uspeli da nadigraju protivnika rezultatom 25:24. Za igrača utakmice proglašen je Andrej Biševac, koji je postigao četiri pogotka u dresu niškog kluba. Sa sedam golova na svom kontu meč je završio Miloje Dolić, dok se u pobedničkom sastavu istakao Marko Knežević sa šest pogodaka.