Vesti

9. kolo plej-ofa (M): Dinamo slavio protiv Metaloplastike, Dubočici bodovi u Kragujevcu

Posle devet odigranih kola u okviru plej-ofa ARKUS lige za rukometaše, Vojvodina je dalje bez poraza na vrhu tabele, dok uzbudljivu borbu za što bolji plasman vode Partizan, Radnički, Dinamo i Metaloplastika. 
 
Rukometaši Partizana su na Banjici savladali Šamot 65 rezultatom 36:31. Gosti iz Aranđelovca su uspevali da pruže otpor tokom prvih 20 minuta igre. Međutim, nastavak utakmice pripao je crno-belima koji su na poluvreme otišli sa prednošću od 21:15. Prednost stečenu tokom prvog dela igre Partizan je održavao do samog kraja meča i time upisao svoj šesti trijumf u plej-ofu. Priznanje za najkorisnijeg igrača pripalo je Veljku Popoviću koji je sa 8 pogodaka bio i najefikasniji igrač na utakmici. Kod gostujuće ekipe istakao se Simon Mrda sa 7 postignutih golova. 
 
Aktuelni šampion, ekipa Vojvodine bila je ubedljiva na svom terenu protiv Rudara iz Kostolca. Novosađani su na poluvreme otišli sa plus šest (17:11), a u nastavku utakmice svoju prednost su uvećavali i na kraju trijumfovali rezultatom 37:25. Desnom krilu novosadske ekipe Darku Milenkoviću, koji je utakmicu završio sa 8 golova, pripalo je MVP priznanje, dok je najefikasniji igrač na meču bio rukometaš gostiju iz Kostolca Petar Panić koji je upisao 9 pogodaka. 
 
Najneizvesnija utakmica 9. kola plej-ofa viđena je u Pančevu, gde je ekipa Dinama slavila protiv Metaloplastike rezultatom 28:27. Tokom čitavog meča ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali su rukometaši Dinama, na poluvreme otišli sa prednošću od dva gola (14:12). Međutim, u nastavku meča ponovo je viđena velika borba tokom koje su obe ekipe imale svoje šanse. U neizvesnoj završnici domaćin je bio sigurniji i na kraju upisao nove bodove na svoj konto. Sa 14 odbrana golman Dinama Adrian Birkenheuer proglašen je za najkorisnijeg igrača utakmice, dok je desni bek Milan Golubović sa sedam pogodaka predvodio napad Pančevaca. Najefikasniji igrači na utakmici bili su levi i desni bek Metaloplastike Aziz Aidi Mohamed i Vojislav Brajović sa 9 postignutih golova.
 
Nove bodove u plej-ofu upisala je i Dubočica 54 pobedivši kragujevački Radnički rezultatom 32:27. Neizvesno prvo poluvreme, rukometaši iz Leskovca rešili su u svoju korist i na odmor su otišli sa prednošću od 15:14. Gosti su u nastavku meča pružili snažan otpor i imali su svoje prilike. Međutim, poslednjih 15 minuta utakmice u potpunosti su pripali rukometašima Dubočice koji su na kraju zabeležili trijumf od pet golova prednosti i na taj način naneli drugi poraz Kragujevčanima u plej-ofu. MVP priznanje poneo je Đorđe Spasić, koji je postigao 7 golova za ekipu iz Leskovca, dok su najefikasniji igrači u domaćem sastavu bili Lazar Anđelković i Andrija Atanasković sa 8 pogodaka. Kod gostiju najraspoloženiji bio je Miloš Prodanović koji je 6 puta bio precizan.