Vesti

12. kolo plej-auta (M): Železničar 1949, Spartak i Mokra Gora napuštaju ARKUS ligu

Dvanaesto kolo plej-auta ARKUS lige za rukometaše dalo je odgovor na pitanje ko na kraju sezone napušta društvo superligaša. 

U nižem rangu srpskog rukometa, od naredne sezone, naći će se Železničar 1949, Spartak i Mokra Gora. Podsećamo, Novi Pazar je još u toku prvog dela ARKUS lige istupio iz takmičenja. 

U 12. kolu plej-auta rukometaši Crvene zvezde Grundfos bili su ubedljivi protiv Mokre Gore. Beogradski crveno-beli su, na svom terenu, već na poluvremenu vodili 17:11, da bi posle 60 minuta igre slavili konačnim rezultatom - 32:23. Mokra Gora je ovim porazom i definitivno izgubila svaku šansu za opstanak u ARKUS ligi. Za igrača utakmice proglašen je Mirko Đurović, sedmostruki strelac Zvezde, dok je najefikasniji u redovima gostiju bio Nikola Antić sa šest pogodaka. 

Duel Proletera i Obilića, odigran u ,,Kristalnoj dvorani", okončan je remijem - 32:32. Gosti su imali prednost od dva gola na poluvremenu, ali je domaćin brzo poravnao rezultat u nastavku, a potom i poveo. Podela bodova bila je, ipak, konačan ishod, a MVP priznanje pripalo je Daliboru Bretiju, golmanu Proletera, koji je osam puta sačuvao svoj gol. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Uroš Kolundžić sa sedam pogodaka na svom kontu, dok je Nenad Mandić bio najprecizniji akter meča sa devet golova. 

Poslednji su na teren izašli igrači Jugovića i Železničara 1949. Kaćanima je u dvorani ,,Hram" pripala borba za prestiž, s obzirom na to da ovaj meč nije imao rezultatski značaj. Radovali su se domaći rukometaši rezultatom 30:27, posle vođstva 19:14 na poluvremenu. Za igrača utakmice proglašen je David Pešić, koji je šest puta zatresao mrežu Nišlija, dok je najefikasniji u ekipi Jugovića bio Zlatko Rakić, sedmostruki strelac. U dresu Železničara 1949 izdvojio se Luka Mladenović sa deset golova.