Vesti

22. kolo (Ž): Medicinar poslednji učesnik plej-ofa, Zvezda se oprostila pobedom

Sve do poslednjeg meča 22. kola ARKUS lige u konkurenciji rukometašica čekalo se na ime poslednjeg učesnika plej-ofa. Pobedom nad ekipom Mladosti u Novoj Pazovi, Medicinar se pridružio Bekamentu, Jagodini i Železničaru u doigravanju za prvaka države. Klub iz Šapca je na poluvremenu vodio 18:15, da bi do ključna dva boda stigao rezultatom 36:33. Gošće su imale prednost tokom cele druge deonice, a najefikasnija među njima bila je Milica Rakić, koja je za učinak od devet pogodaka nagrađena MVP priznanjem. Gol manje postigla je Aleksandra Krstić, dok je u redovima domaćina najpreciznija bila Milica Kojčić, koja je mrežu rivala zatresla 11 puta.

Rukometašice Naise bile su na četvrtoj poziciji na tabeli, sve do poslednjeg kola, u kom ih je, zahvaljujući boljem međusobnom skoru, bez plej-ofa ostavio Medicinar. Nišlijke su u hali ,,Čair“ pretrpele poraz od ekipe Bekamenta BB rezultatom 30:39. Aranđelovčanke, koje su sa liderske pozicije otišle u doigravanje za šampionsku titulu, već su na poluvremenu imale devet golova prednosti. Za najkorisniju igračicu proglašena je Katarina Mančić, koja se sedam puta upisala u listu strelaca. Sa istim učinkom meč je završila Zoe Petrović, a kod Naise je najefikasnija bila Jelena Terzić sa osam pogodaka.

Trijumfom je prvi deo takmičenja završila i ekipa Železničara, koja je slavila na gostovanju Boru-RTB rezultatom 34:27. Poluvreme je završeno rezultatom 18:13 u korist kluba iz Inđije, a nemali broj puta u nastavku gošće su imale i dvocifrenu prednost. Jovani Vasiljković, golmanu Železničara, pripalo je MVP priznanje, dok je najefikasnija bila Dunja Tabak sa 12 golova. Sa deset pogodaka meč je završila Anja Vujnović, koja se izdvojila u domaćem timu.

Rukometašice Beograda oprostile su se od ARKUS lige porazom. Ekipa Radničkog slavila je u ,,Šumicama" rezultatom 28:21, posle vođstva 17:9 na poluvremenu. Kragujevčanke su pružile još jednu dobru partiju i sezonu završile trijumfom, a za igračicu utakmicu proglašena je čuvar mreže Gordana Petković. Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Teodora Veličković sa šest pogodaka, a gol više postigla je Marija Milivojević u dresu Beograda. 

Crvena zvezda, uprkos tome što se vraća u niži rang srpskog rukometa, sezonu je okončala dobrom igrom i pobedom pred domaćim navijačima nad ekipom Vojvodine. Crveno-bele su posle prvih 30 minuta vodile 20:15, da bi na kraju slavile rezultatom 36:33. Andrei Boner je za učinak od osam golova pripalo MVP priznanje, a sjajno šutersko veče imala je Isidora Bogunović, koja se 12 puta upisala u listu strelaca. Kod Novosađanki po pet pogodaka zabeležile su Mila Čaušević, Milica Lovrić i Marija Zafirović.

Rukometašice Jagodine savladale su u gostima ekipu Vrbasa rezultatom 27:22, iako su domaće igračice tokom celog prvog poluvremena u vođstvu. Vrbas je pred odlazak na pauzu imao prednost 12:11, ali je aktuelni šampion u nastavku preokrenuo rezultat i u samom finišu došao do maksimalnih plus pet. Za najkorisniju igračicu proglašena je Srna Sukur, koja je bila najraspoloženija u dresu Jagodine. Ona je meč završila sa deset golova na svom kontu, dok se u dresu Vrbasa istakla Maria Paula Holc Makedo sa osam pogodaka.