Vesti

13. kolo plej-auta (M): Jugović i Proleter podelili bodove, pobede Zvezde i Obilića

Iako je već poznato da će ARKUS ligu u konkurenciji rukometaša na kraju sezone napustiti Železničar 1949, Spartak i Obilić, klubovima ne manjka motivacije da takmičenje završe pozitivnim rezultatima i što boljim plasmanom. U okviru 13. kola plej-auta Crvena zvezda Grundfos je u Šumicama nadigrala ekipu Spartaka rezultatom 32:22, posle vođstva 16:13 na poluvremenu. Crveno-beli su samouvereno nastupili protiv Subotičana, a za igrača utakmice proglašen je čuvar mreže Dimitrije Jelić, koji je pored golmanskih bravura zabeležio i jedan pogodak. Najefikasniji na meču bio je Mirko Đurović, osmostruki strelac, dok se kod gostiju istakao Vojislav Milunović sa šest golova.

Nerešenim rezultatom završen je duel Jugovića i Proletera. Iako meč nije imao nikakav rezultatski značaj, publika u Kaću mogla je da uživa u veoma neizvesnoj utakmici. Poluvreme je završeno rezultatom 14:14, a do podele bodova došlo je posle konačnih 30:30. Zdravku Dragoljeviću, koji je pet puta zatresao mrežu gostiju, pripalo je MVP priznanje. Pet pogodaka na konto Jugovića dodao je Dušan Mirić, a šest je zabeležio Ognjen Regodić. Uroš Kolundžić bio je najprecizniji kod Zrenjaninaca sa osam golova, a jedan manje postigao je Momir Rnić.

Do ubedljive pobede došli su i igrači Obilića, koji su na Banjici bili bolji od Železničara rezultatom 41:33. Već na poluvremenu domaći tim je imao šest golova "viška", kada se na pauzu otišlo pri rezultatu 20:14. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Miloš Topalović, koji je bio nerešiva enigma za goste iz Niša. On je meč završio sa dvocifrenim učinkom od 13 pogodaka, dok je osmostruki strelac u dresu Železničara 1949 bio Andrej Biševac.