Vesti

12. kolo plej-ofa (M): Partizan se revanširao Radničkom, Dubočica ispratila kapitena u penziju

Dvanaesto kolo plej-ofa ARKUS lige za rukometaše otvorili su igrači Šamota 65 i Dinama, koji su odmerili snage u Aranđelovcu. Domaći tim je pružao odličan otpor Pančevcima tokom većeg dela prvog poluvremena, sve do rezultata 11:11 u 21. minutu. Usledila je serija Dinama koji je poveo 16:12, a poluvreme je završeno rezultatom 18:13 u korist gostiju. U nastavku meča Dinamo je imao i osam golova prednosti, ali je Šamot uspeo da ublaži poraz. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Marko Perović, koji je 12 puta zatresao mrežu domaćina. U dresu kluba iz Aranđelovca istakao se Marko Živojinović sa osam pogodaka, a pratio ga je Uroš Avramović sa sedam.

Derbi kola igrao se u Kragujevcu, gde se Partizan revanširao Radničkom za poraz u prvom delu plej-ofa. Crno-beli su sigurnom igrom došli do važna dva boda u borbi za drugo mesto na tabeli, nadigravši Kragujevčane rezultatom 35:30, posle vođstva 17:14 na poluvremenu. Aleksandru Praštalu, levom krilu Partizana, za učinak od šest golova pripalo je MVP priznanje, a isti broj pogodaka zabeležili su Uroš Kojadinović i Stefan Petrić. Najefikasniji na meču bio je Nemanja Živković, osmostruki strelac crno-belih, dok se u domaćem sastavu izdvojio Veljko Davidović sa sedam golova. Pratio ga je Stefan Stanojev, koji je bio precizan šest puta.

Rukometaši Metaloplastike nadigrali su ekipu Rudara rezultatom 39:33, a već na poluvremenu Šapčani su vodili 22:15. Uspeli su Kostolčani u drugoj deonici da u par navrata smanje zaostatak, ali je Metaloplastika smireno privela meč kraju i došla do ubedljivog trijumfa. Za igrača utakmice proglašen je Vojislav Brajović, najefikasniji u pobedničkom timu sa devet pogodaka. Sa istim brojem golova meč je završio Petar Panić, koji se istakao u dresu Rudara.

Igrači Dubočice 54 imali su veliki motiv da se pred svojom publikom pokažu u što boljem svetlu protiv starog-novog šampiona. Neposredno pre početka duela sa Vojvodinom, Leskovčani su priredili lep gest svom kapitenu Aleksandru Marinkoviću, koji je odlučio da završi igračku karijeru i kapitensku traku prepusti Andriji Atanaskoviću. Novosađani su na poluvremenu vodili 21:13, ali je domaćin u nastavku pružio znatno bolju partiju. To ipak nije bilo dovoljno da Dubočica na oproštaju kapitena napravi veliko iznenađenje, pa je Vojvodina zabeležila još jedan siguran trijumf i zadržala maksimalan učinak u plej-ofu konačnim rezultatom 36:32. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Gregor Ocvirk, najefikasniji u redovima gostujuće ekipe sa sedam pogodaka. U domaćem sastavu sjajno šutersko veče imao je Andrija Atanasković, koji se u listu strelaca upisao čak 13 puta.