Vesti

Železničar napravio brejk u finalu plej-ofa: Klub iz Inđije slavio u Aranđelovcu

Rukometašice Železničara na pragu su ispisivanja istorije. Klub iz Inđije je u prvom meču finala plej-ofa napravio brejk u Aranđelovcu, savladavši ekipu Bekamenta BB rezultatom 25:24. Pred ispunjenom halom SRC ,,Šumadija", u kojoj je sinoć bilo oko 700 gledalaca, vodila se neizvesna borba, puna sportskog naboja. Domaći tim je samouvereno ušao u meč i već posle deset minuta stekao tri gola prednosti (6:3). U finišu prvog poluvremena Bekament je vodio 12:8, ali je gostujući sastav smanjio zaostatak u završnici. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 13:12 u korist Aranđelovčanki, ali je u nastavku usledila potpuna ofanziva kluba iz Inđije.

Železničar je u 41. minutu poveo 16:14, a domaće igračice odgovorile su sa dva vezana pogotka. Izjednačena borba vodila se do samog kraja, ali su za gol uspešnije bile gošće. Za igračicu utakmice proglašena je Dunja Tabak, najefikasnija u dresu kluba iz Inđije sa devet pogodaka. Gol manje zabeležila je Sara Garović, koja je predvodila napad Bekamenta.

Drugi meč finala plej-ofa igra se 29. maja od 19:30, kada će domaćin biti ekipa Železničara. Podsećamo, šampion će biti ekipa koja ostvari dve pobede. Ukoliko Železničar slavi u drugom meču pred svojim navijačima, biće to prvi trofej namenjen prvaku države u istoriji kluba. Sa druge strane, ako Bekament uzvrati brejk, finalna serija vraća se u Aranđelovac, gde bi se igrao treći, odlučujući duel.