Vesti

Češka ekipa nadigrana u niškom Čairu

Sjajna nedelja za rukometni klub Železničar. U utakmici 10. kola ARKUS lige rukometaši Železničara bili su bolji od ekipe Dinama u Pančevu (28:27). Ova utakmica bila je odlična uvertira za utakmicu šesnaestine finala Čelendž kupa protiv ekipe Karvine iz Češke.

Prvi meč odigran je pred Niškom publikom, gde je viđena sjajna utakmica u lepoj atmosferi hale Čair, a savladana je ekipa Karvina sa 30:28 (15:15). 
Česi su bolje otvorili meč i poveli, ali sjajnim odbranama kapitena Kocića i golovima bekova Aleksandra Stojanovića i Nemanje Milovanovića u 14. minutu domaći dolaze do prve prednosti na utakmici. Ekipa Karvina se nije predavala i na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom 15:15.
Drugo poluvreme pripalo je ekipi Železničara mada je u par navrata Češka ekipa uspela da dođe do izjednačenja. Izabranici Đorđa Teodorovića bili su na visini zadatka i utakmicu priveli kraju sa dva gola prednosti. Ženezničar su do pobede predvodili Milovananović sa devet i Stojanović sa sedam golova, dok je na golu odličan bio Miroslav Kocić sa šesnaest odbrana. 
Revanš utakmica je za osam dana u Novem Mestu na Moravi gde Železničar ide sa dva gola prednosti.