Vesti

EHF Evrokup: Dinamo bolji od Dragunasa, Radnički pretrpeo poraz u Pragu

Rukometaši Dinama savladali su ekipu Dragunasa iz Litvanije rezultatom 30:24 i na startu EHF Evrokupa upisali važnu pobedu. Srpski predstavnik je već na poluvremenu vodio 16:12 i sa gostovanja u Klaipedi vraća se sa šest golova prednosti. 

Najefikasniji među izabranicima Nenada Kraljevskog bio je Uroš Pavlović, koji je bio precizan sedam puta, a pratili su ga Danilo Radović sa pet i Marko Perović sa četiri gola. Drugi meč igra se 17. septembra u Pančevu, sa početkom u 18 časova.

Rukometaši Radničkog pretrpeli su poraz na gostovanju Dukli iz Praga. Kragujevčani su odlično otvorili meč, poveli 10:5, ali je domaćin ubrzo izjednačio. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 14:14, a posle 60 minuta igre češki predstavnik je slavio sa 31:29. 

Najefikasniji u timu koji sa klupe vodi Žikica Milosavljević bio je Filip Grubor, osmostruki strelac. Pratili su ga Miloš Barudžić sa šest i Miloš Prodanović sa pet pogodaka. Revanš je zakazan za 17. septembar, sa početkom u 19 časova, kada će domaćin biti Radnički.