Vesti

Dinamo se plasirao u drugu rundu Evrokupa, Radnički ispao posle penala

Rukometaši Dinama iz Pančeva plasirali su se u drugu rundu EHF Evrokupa, uprkos tome što su večeras, pred svojim navijačima, odigrali nerešeno sa litvanskim Dragunasom – 28:28 (14:13). Izabranici Nenada Kraljevskog su u prvom meču slavili sa 30:24, što je, ispostavilo se, bilo presudno za prolaz u narednu fazu takmičenja. Najefikasniji u dresu Dinama bio je Marko Perović, osmostruki strelac. Isti broj pogodaka postigao je Tomas Draksas, najprecizniji u sastavu Dragunasa.

Rukometaši Radničkog savladali su na svom terenu Duklu iz Praga rezultatom 25:24 (posle penala), ali to nije bilo dovoljno za plasman u drugu rundu, jer je češki predstavnik u prvom meču slavio sa dva gola prednosti (31:29). Vodili su Kragujevčani 21:17, ali su gosti smanjili zaostatak do kraja regularnog dela i meč odveli u penal završnicu. Posle 60 minuta igre rezultat je bio 23:21 u korist Radničkog, ali je Dukla kroz penal seriju obezbedila prolaz u narednu fazu Evrokupa. Najefikasniji među izabranicima Žikice Milosavljevića bio je Miloš Barudžić sa sedam pogodaka, a pratio ga je Filip Grubor koji je pet puta zatresao mrežu protivnika. U gostujućem sastavu izdvojio se Filip Brezina sa pet golova. 

 

Posle večerašnjih revanš mečeva, svog protivnika za drugu rundu dobila je i Vojvodina, a u pitanju je Briksen iz Italije. Dinamo je zakazao dvomeč sa Konverzanom, takođe italijanskim predstavnikom, dok je od ranije poznato da će Partizan u drugoj rundi odmeriti snage sa ekipom H71 sa Farskih Ostrva.