Vesti

Izveštaj četvrtog kola (Ž): Jagodina i Mladost NP u borbi za vrh tabele, Železničar još uvek bez trijumfa

Na startu četvrtog kola ARKUS lige za rukometašice, u utorak su snage odmerili Železničar i Naisa. Neizvestan i uzbudljiv duel završen je pobedom gošći iz Niša, koje su slavile sa 25:23, posle nerešenog rezultata na poluvremenu (14:14). Naisa je meč prelomila u svoju korist u 56. minutu, kada je povela 23:20. Za igračicu utakmice proglašena je Olivera Nikolić, kapiten niškog kluba i devetostruki strelac. Dunja Tabak bila je najefikasnija u dresu aktuelnog prvaka države, takođe sa devet golova.

Do trijumfa je pred svojim navijačima došla ekipa Bekamenta BB, koja je nadigrala Vojvodinu rezultatom 30:25 (14:10). Aranđelovčanke su tako došle do prve pobede na svom terenu u tekućoj sezoni ARKUS lige, a MVP priznanje pripalo je Zoe Petrović, levom krilu pobedničkog tima, koja je postigla šest pogodaka. Gol više je zabeležila Ana Lazić, kapiten novosadskog kluba.

Rukometašice Pančeva zabeležile su prvi trijumf u sezoni, savladavši kod kuće Bor Zijin Copper sa 30:29. Posle velikih plus osam na poluvremenu (18:10), domaćin je u nastavku dozvolio protivniku da smanji zaostatak, ali ne i da odnese bodove iz hale ,,Strelište”. Za  igračicu utakmice proglašena je Jelisaveta Marković, najefikasnija u pobedničkom taboru sa devet pogodaka. Sa druge strane, u dresu Bora izdvojila se Jelena Bogdanović, šestostruki strelac.

Najmanji broj golova u ovom kolu viđen je u Šapcu, gde je Jagodina bila bolja od Medicinara. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 9:9, da bi Jagodinke dominantnom igrom tokom poslednjih 15 minuta meča došle do pobede – 20:25. Prema izboru trenera, MVP priznanje otišlo je u ruke Nikolete Pejović, koja se tri puta u upisala u listu strelaca. Najefikasnija u gostujućoj ekipi bila je kapiten Aneta Adžić sa sedam golova. U domaćem sastavu istakla se Aleksandra Vasić, takođe sa sedam pogodaka.

Za kraj četvrtog kola, ubedljiv trijumf zabeležile su igračice Mladosti NP. One su na svom terenu nadigrale Kikindu rezultatom 39:25, posle vođstva 20:16 na poluvremenu. Za igračicu utakmice proglašena je Eva Jotić, golman domaćeg tima. Jelena Knežević bila je najpreciznija u dresu Mladosti NP i susret je završila kao sedmostruki strelac, dok je Linea Čočaj bila najefikasnija u poraženom sastavu sa osam golova.

Jagodina i Mladost NP su u dosadašnjem toku takmičenja jedine dve ekipe sa maksimalnim učinkom, s tim što Jagodina ima odigran meč više.