Vesti

Saopštenje za javnost

OD MAJKE DO MAĆEHE. Upravo tako bi se mogao nazvati odnos predsednice RSS prema ARKUS ligi. Kao što se moglo pročitati u odgovoru na saopštenje ARKUS-a, osvrnućemo se na istinite detalje koji su izneti.

Tačno je da je u sezoni 2020/21 RSS donirao ARKUS-u 2 miliona dinara. Propušteno je da se kaže da su tada donacije dobili i Super B liga, ali i regionalni savezi. Donacije su bile predviđene kao „sanacija“ posledica Covid-19. Ta sredstva nisu ni zarađena, niti su pala sa neba, već ih je RSS dobio od države, upravo iz gore navedenih razloga.

U sezoni 2021/22 RSS više nije donirao ništa, već je samo pozajmio ARKUS-u milion dinara.

U sezoni 2022/23 se otišlo korak dalje. Niti je donirano, niti je pozajmljeno, već je traženo nazad milion dinara (vraćeno), a mudro su se prećutala dobijena sredstva od TV Arena, koja su dobijena za direktne prenose utakmica ARKUS lige (53 utakmice je prenošeno – istorijski rekord i podatak!). Za to se prvi put saznalo na Izbornoj skupštini ARKUS-a, a na pitanje koliko desetina hiljada evra je dobijeno, gen. sek. saveza „nije znao da odgovori“. Samo je odgovorio da ni jedan klub, a ni ARKUS nisu dobili ni dinara od tog novca.

Najava kako će od sada klubovi moći da se informišu o finansijama, aludira na to da do sada nisu mogli, što je potpuna neistina.

Ovih dana smo svedoci, nikad većeg, pritiska na klubove da podnesu Molbu za dozvolu za sezonu u roku od tri dana! Neprimereno je da se jedan savez tako odnosi prema klubovima i predstavlja to kao opredeljenje „za koga je ko“. Evo, da bismo pomogli, pozivamo sve klubove da podnesu Molbu, kako bi dobili dozvolu za sezonu, što znači da su ispunili uslove da mogu da igraju i sledeće sezone. To nikako ne znači da smo odustali od borbe da se do početka sezone liga poveri na vođenje klubovima, te na taj spreči gašenje ARKUS lige, koja je za 4 godine prepoznatljiva samo po pozitivnim stvarima. U danima pred nama nas očekuju sastanci i razgovori sa višim instancama, jer ovo pitanje prevazlazi razgovore unutar RSS.

Predsednica u „velikom obraćanju“ reče da će podneti ostavku, ako postoji bilo koji sudija kaže da je neko iz njenog bliskog poslovnog ili ličnog okruženja vršio pritisak. Koliko smo videli, sudija je imenom i prezimenom izjavio upravo to.

Dosadašnje, ali i aktuelno rukovodstvo ARKUS-a pruža bezrezervnu podršku i poziva sve pojedince ili organizacije da iznesu podatke o svim nepravilnostima, ali isključivo uz navođenje konkretnih imena i konkretnih nepravilnosti, bez obzira o kome se radi. 

 

Upravni odbor ARKUS