Vesti

2. kolo (Ž): Uzbudljiv meč u Šapcu, Jagodina ubedljiva, Bekament i Bor sigurni

Drugo kolo ARKUS lige za žene je u toku, a danas su odigrana još četiri susreta.

Rukometašice Bora – RTB bile su uspešne na gostovanju Mladosti, pošto su u Novoj Pazovi slavile rezultatom 29:25 (16:13). Na krilima Magdalene Malenović, Tamare Simonović i Marine Lalić, koje su po sedam puta zatresle mrežu protivnica, Bor je došao do prve pobede u novoj superligaškoj sezoni. Priznanje za igračicu utakmice otišlo je u ruke kapitena Tamare Simonović. U domaćem sastavu sa šest pogodaka izdvojila se Jelena Bulatović.

Uzbudljiv i neizvestan duel odigrale su u Šapcu igračice Medicinara i Vrbasa. Domaći tim je, posle 30 minuta igre, otišao na pauzu mirne glave, uz prednost od pet golova (20:15) i vođstvo tokom celog prvog poluvremena.  Gošće su poravnale rezultat u 44. minutu (25:25) i sve do kraja susreta disale za vratom protivnicama. Na kraju ipak pobeda Medicinara 33:32, a za najkorisniju igračicu proglašena je Ana Tomković, koja je bila osmostruki strelac. Sa dvocifrenim učinkom u postavi Vrbasa meč je završila Paula Holc Makedo, koja je postigla čak 13 golova.

Rukometašice Jagodine nastavile su u istom ritmu, upisavši još jednu ubedljivu pobedu u ARKUS ligi, a ovoga puta protivnice su im bile igračice Crvene zvezde.  Aktuelne šampionke su na svom terenu slavile rezultatom 37:18 (21:11), pa posle dva odigrana kola imaju stopostotan učinak i impresivnu gol-razliku: +39. MVP priznanje otišlo je u ruke Nikolete Pejović, koja je meč završila sa šest pogodaka na svom kontu. Devet golova upisala je Nataša Lovrić, dok se u poraženom sastavu izdvojila Aleksandra Mitić sa sedam.

Sara Garović vodila je do trijumfa ekipu Bekamenta BB na gostovanju Radničkom u Kragujevcu – 23:33 (13:19). Ona je čak 15 puta zatresla mrežu protivnica i za odličnu partiju nagrađena je epitetom najbolje igračice. Kod domaćina istakla se Teodora Veličković sa sedam postignutih golova.

Poslednja utakmica drugog kola igra se u nedelju od 16:30, kada će Naisa ugostiti Vojvodinu.