Vesti

8. kolo (Ž): Jagodina, Bekament BB i Železničar uspešni u gostima

Tri utakmice ARKUS lige za žene odigrane su danas i sve tri završene su pobedama gostujućeg tima.

Rukometašice Jagodine bile su ubedljive  u Šapcu, gde su slavile protiv Medicinara – 17:27 (10:13). Na kratko se aktuelni šampion Srbije vratio na vrh tabele, ali je Bekament BB ubrzo ponovo zauzeo prvo mesto (Jagodina ima meč manje). Jelena Gojković sa šest i Katarina Bojičić sa pet pogodaka, bile su najefikasnije u dresu Jagodine, a Bojičićevoj je pripalo i MVP priznanje. U sastavu Medicinara sa pet postignutih golova izdvojila se Aleksandra Krstić.

Bekament BB je već na poluvremenu stavio do znanja svom domaćinu Vrbasu da je došao po dva boda (12:21). Ubedljivom trijumfu gostujuće ekipe (24:37) golgeterski je najviše doprinela Bojana Agatunović, sedmostruki strelac, dok je za igračicu utakmice proglašena Zoe Petrović. U sastavu Vrbasa najefikasnija je bila Paula Holc Makedo, takođe sa sedam pogodaka.

Nova dva boda upisala je i ekipa Železničara, koja je večeras gostovala Naisi u ,,Čairu“ – 24:26 (11:15). MVP priznanje otišlo je u ruke golmana pobedničkog tima Jovane Vasiljković (13 odbrana), dok je najviše pogodaka u dresu kluba iz Inđije postigla Zorana Čavrić (šest golova). Po osam pogodaka postigle su Teodora Petković i Anja Belić, koje su bile najefikasnije u Naisi.