Vesti

Nataša Lovrić o učešću reprezentacije Srbije na SP: Ova ekipa ima karakter, najbolje tek sledi!

Nataša Lovrić, desno krilo Jagodine, i Tamara Kocić, levo krilo Bekamenta BB, jedine su igračice iz ARKUS lige, koje brane boje reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji. Iako su u domaćem prvenstvu ,,ljuti" rivali, Nataša priznaje da je jako ponosna na činjenicu da su Tamara i ona deo nacionalnog tima na jednom ovakvom takmičenju. 

,,Najmlađe smo u ekipi, ujedno jedine iz domaće lige. Mislim da je ovakva manifestacija san svakog sportiste i veoma sam počastvovana što sam dobila priliku da nastupam za svoju zemlju", ističe desno krilo aktuelnog prvaka države. 

Naša selekcija već je obezbedila plasman u drugi krug SP, a večeras od 20:30 igra sa Rusijom za prvo mesto u grupi. 

,,Jedan od ciljeva jeste bio plasman u narednu fazu takmičenja. To smo ostvarile odigravši dve veoma dobre utakmice. Ostao je još meč protiv Rusije, za koju smatram da je najjači protivnik u grupnoj fazi. Mislim da će to biti veoma zanimljiva utakmica, ali sam sigurna da ćemo još jednom dati sve od sebe i, ako to bude dovoljno, ući u naredni krug sa maksimalnim brojem bodova. U nastavku takmičenja očekujem da ćemo podizati igru na sve viši nivo, bilo je malo vremena za uigravanje nove ekipe, ali to radimo i ovde na prvenstvu, pa samim tim mislim da će se sve kockice složiti vremenom. Ova ekipa ima karakter i sigurno ćemo pružiti dobar otpor i jačim protivnicima koji nas čekaju u narednoj fazi", poručila je Nataša Lovrić. 

Foto: IHF/RFEBM - J. Navarro