Vesti

15. kolo (Ž): Vojvodina priredila iznenađenje i savladala Jagodinu, pobede Radničkog i Mladosti NP

Tri utakmice 15. kola ARKUS lige za rukometašice odigrane su danas, a već u prvoj priređeno je veliko iznenađenje. Igračice Vojvodine, koje su pre ovog kola bile na devetoj poziciji na tabeli, savladale su aktuelnog šampiona i doskorašnjeg lidera Jagodinu. One su slavile minimalnom razlikom - 28:27, posle nerešenog rezultata na poluvremenu - 14:14, a za igračicu utakmice proglašena je Sara Ivošević, golman Novosađanski (devet odbrana). Zanimljivo je da Jagodina nijednog trenutka nije imala prednost na semaforu. Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Lana Mijailović, devetostruki strelac. Pratila ju je Tamara Žarković sa osam golova na svom kontu, dok se kod gostiju istakla Aneta Adžić sa sedam pogodaka.  

Siguran je pred svojom publikom bio Radnički, koji je sa 27:20 nadigrao Naisu. Na poluvremenu je bilo 10:10, ali je domaćin na golu imao raspoloženu Gordanu Petković, koja je odbranila čak polovinu šuteva upućenih od strane protivnica. Za učinak od 18 odbrana nagrađena je MVP priznanjem, a najpreciznija u dresu kragujevačkog kluba bila je Teodora Veličković sa deset postignutih golova. Među Nišlijkama se izdvojila Jovana Veljković, koja se četiri puta upisala u listu strelaca.

Do nimalo lakog trijumfa došle su rukometašice Mladosti NP, koje su u ,,Šumicama" bile bolje od Beograda rezultatom 24:22. Na poluvremenu je bilo nerešeno - 10:10, ali su gošće tokom celog drugog dela igre bile pod pritiskom, iako su vodile. Na kraju slavlje ekipe Mladosti, a za igračicu utakmice proglašena je Jelena Bulatović, najefikasnija na ovom susretu sa osam pogodaka.