Vesti

Nenad Tešić u susret novoj sezoni: Na nama je da treniramo, radimo i borimo se

Nakon što je u aprilu tekuće godine Sandra Kolaković podnela ostavku na mesto šefa struke Medicinara, na klupu šabačkog kluba seo je Nenad Tešić. Kako sam kaže, iz „fotelje“ je morao da pređe na parket, ali uprkos nezgodnoj situaciji u kojoj se klub našao u momentima kada je vodio ključnu bitku za plej-of, obezbeđeno je mesto među četiri najbolja tima. Tešić je produžio vernost Medicinaru i nastaviće da predvodi Šapčanke i u narednoj sezoni.

,,Prethodna sezona je za nas bila izuzetno teška. Sandra Kolaković je podnela ostavku posle finala Kupa Srbije i našli smo se u nezgodnoj situaciji, jer su nas čekala tri odlučujuća kola za plasman u plej-of ARKUS lige. U tom momentu nismo imali drugo rešenje, tako da sam ja preuzeo ekipu. Pokušao sam da konsolidujem tim i poboljšam atmosferu i za kratak vremenski period uspeli smo da dođemo do nekog željenog nivoa igre. Za tih mesec i po dana upoznao sam kvalitet i nedostatke kod igračica, a zajedničkim radom i dobrim rezultatima obezbedili smo plasman u plej-of i tako ostvarili cilj koji smo zacrtali na početku sezone“, istakao je Tešić na početku razgovora.

Letnji prelazni rok bio je turbulentan za Medicinar, koji je zbog nedostatka iskusnh igračica odustao od igranja EHF Evrokupa.

,,Doveli smo dve krilne igračice – Tamaru Žarković iz Vojvodine i Jovanu Dragosavljević iz Mladosti NP. Odnedavno smo sklopili dogovor i sa Jelenom Zečević, dok ostatak tima čine igračice iz naših mlađih selekcija. Ana Tomković, Aleksandra Krstić, Una Obrenović i Ljubica Ivković su pronašle nove angažmane, a u međuvremenu su klub napustile i Nina Kažić i Tamara Glišić. Tako smo ostali bez kostura ekipe i u sezoni pred nama prosek godina će nam biti oko 18. Kapiten Ana Radović i Tamara Mandić su van stroja zbog operacija, a njihov povratak očekujemo najranije u drugom delu polusezone, u zavisnosti od toga kako će teći oporavak. Cela ova situacija primorala nas je da odustanemo od učešća u evropskom takmičenju, jer mlade igračice ne bi mogle da iznesu tako veliki teret“.

Domaće prvenstvo u konkurenciji rukometašica počinje 10/11. septembra, a u Medicinaru se nadaju da će do prvog kola i duela sa ekipom Mladosti u Novoj Pazovi ukomponovati tim i spremno ući u novu sezonu.

,,Pokušaćemo da sa igračicama koje su u pogonu i koje su prošle pripremni period napravimo što bolji rezultat. Na nama je da treniramo, radimo i borimo se. Za sada nemamo uvid u to kako su se pojačale ostale ekipe i u kakvim sastavima dočekuju sezonu. Jedino znam da je veliki broj igračica iz prethodne sezone otišao u inostranstvo. Kvalitet takmičenja je samim tim oslabljen, ali sa druge strane to otvara mogućnosti za mlade igračice. Mi se nadamo da ćemo, kada budemo kompletni, u drugom delu sezone imati zapaženu ulogu“, zaključio je Tešić.