Vesti

Izveštaj četvrtog kola (M): Dinamo naneo Vojvodini prvi poraz u sezoni, maksimalni samo Metaloplastika Elixir i Partizan

U petak i subotu odigrani su mečevi četvrtog kola ARKUS lige za rukometaše. U derbiju kola, u kom je Dinamo dočekao aktuelnog prvaka Vojvodinu, slavili su Pančevci rezultatom 28:24 (12:9). Kao i uvek, duel velikih rukometnih rivala bio je uzbudljiv i pun sportskog naboja, o čemu svedoči i veliki broj isključenja – domaći su osam puta slati na klupu, uz direktan crveni karton za golmana Obrada Ivezića, dok su gosti meč završili sa devet isključenja. Od 24. minuta, pa sve do kraja meča, Dinamo je imao prednost na semaforu i tako naneo prvi poraz Vojvodini u tekućoj sezoni ARKUS lige. Za igrača utakmice proglašen je Danilo Radović, trostruki strelac, a najefikasniji među njegovim saigračima bio je Uroš Pavlović sa sedam pogodaka. Najprecizniji u gostujućem sastavu bio je Miloš Grozdanić, koji se osam puta upisao u listu strelaca.

Metaloplastika Elixir i Partizan jedina su dva tima sa maksimalnim učinkom posle četiri odigrana kola, s tim što vrh tabele, zbog bolje gol razlike, zauzimaju Šapčani. Metaloplastika Elixir je u ovom kolu na svom terenu savladala Kikindu Grindex rezultatom 43:31, posle vođstva 21:17 na poluvremenu. Ubedljivom trijumfu šabačkog kluba doprineli su gotovo svi igrači, a samo se trojica nisu upisala u listu strelaca. Vojislav Brajović bio je najefikasniji na meču sa osam golova i, prema izboru trenera, dodeljeno mu je MVP priznanje. Simo Šijan se istakao u poraženom timu sa šest pogodaka.

Rukometaši Partizana osvojili su dva boda pobedom nad ekipom Šamota 65 u Aranđelovcu – 26:31 (14:17). Za igrača utakmice proglašen je Stefan Petrić, koji je šest puta zatresao mrežu rivala, a gol više postigao je kapiten crno-belih Nikola Zečević. U dresu Šamota 65 najefikasniji je bio Marko Živojinović, petostruki strelac.

Do ubedljivog trijumfa došla je Crvena zvezda Grundfos, koja je na gostovanju u Kostolcu nadigrala Rudar sa 35:22 (18:14). Kostolčani su tako ostali prikovani za dno tabele, kao jedini klub bez osvojenog boda u dosadašnjem toku takmičenja. Draško Nenadić, kapiten Zvezde, meč je završio sa 11 pogodaka i njemu je pripalo MVP priznanje. Devet golova postigao je Branko Karankaš, dok se kod domaćina izdvojio Mihajlo Stevović sa šest.

Neizvestan duel gledali smo u Kragujevcu, gde je Radnički bio za gol bolji od Topličanina – 28:27 (16:16). Domaći tim je izvojevao trijumf 20-ak sekundi pre kraja, a gosti su promašili šut za izjednačenje. Za igrača utakmice proglašen je Luka Đerić, četvorostruki strelac kragujevačkog kluba, a Miloš Barudžić se izdvojio sa šest pogodaka. U dresu Topličanina najefikasniji je bio Lazar Mladenović, koji je osam puta savladao protivničkog golmana.

Proleter se sa gostovanja u Beogradu vratio sa dva osvojena boda, pošto je savladao ekipu Obilića rezultatom 33:30 (17:17). Zrenjaninci su pokazali veću želju za pobedom i koristili su greške rivala, a najefikasniji na meču bio je Lazar Pavlović sa sedam golova na svom kontu. Ognjenu Karlašu, koji je šest puta zatresao mrežu ,,vitezova“, pripalo je MVP priznanje, a u ekipi Obilića izdvojio se Ilija Sladić sa 5 pogodaka.

Za kraj četvrtog kola, neizvesno je bilo i u Kaću, gde je Dubočica 54 nadigrala Jugović rezultatom 25:24 (12:14). Gosti su početkom 60. minuta postigli pobedonosni gol, a onda se uspešno odbranili do isteka vremena. Đorđe Spasić je bio najefikasniji među Leskovčanima sa devet golova i on je proglašen za najboljeg pojedinca susreta. U dresu Jugovića istakao se Nikola Arsenić, sedmostruki strelac.